• Ενέργεια

    Λιβύη: Διαδηλωτές διέκοψαν τις εξαγωγές από το κοίτασμα πετρελαίου Wafa και από αγωγό φυσικού αερίου προς Ιταλία

    • NewsRoom
    Οι εγκαταστάσεις στο κοίτασμα της Wafa

    Οι εγκαταστάσεις στο κοίτασμα της Wafa


    Οι εξαγωγές από ένα κοίτασμα πετρελαίου στη δυτική Λιβύη και μέσω ενός  υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου προς την Ιταλία διακόπηκαν μετά από διαδηλώσεις, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

    Η παραγωγή του κοιτάσματος Wafa, η οποία φτάνει τα 40.000 έως 45.000 βαρέλια την ημέρα, δεν θα φτάσει στο λιμάνι της Mellitah, κοντά στην Τρίπολη, μετά το κλείσιμο μιας βαλβίδας την Κυριακή, ανέφερε η πηγή του Bloomberg. Το πετρέλαιο αποθηκεύεται στην τοποθεσία του κοιτάσματος, όπου οι δεξαμενές μπορούν να κρατήσουν περίπου επτά ημέρες παραγωγής.

    Την ίδια ώρα,  ο αγωγός προς την Ιταλία, που μεταφέρει περίπου 200 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την ημέρα, ή περίπου το 20% της συνολικής παραγωγής καυσίμου της Mellitah Oil & Gas Co, διέκοψε τη λειτουργία του καθώς οι διαδηλωτές έκλεισαν το συγκρότημα την Κυριακή,  σε μια διαμάχη κυρίως για τους μισθούς.

    Ο όμιλος ανέφερε επίσης πως  έκλεισε την πρόσβαση στο κοίτασμα El Feel και στο διυλιστήριο Al-Zawiya, όπου η παραγωγή είναι ακόμη σε εξέλιξη.

    Εάν οι διαμαρτυρίες συνεχιστούν, τότε και αυτά θα μπορούσαν να σταματήσουν πλήρως και να ενεργοποιηθούν οι ρήτρες που επιτρέπουν την αναστολή των παραδόσεων.

    Διαβάστε επίσης

    Κασσελάκης: Μετά τη θύελλα στο συνέδριο, κάλεσε τους βουλευτές για ποτό σε μπαρ στο κέντρο της Αθήνας

    Νετανιάχου: Η ολοκληρωτική νίκη είναι στο χέρι μας ακόμα και σε λίγες εβδομάδες

    Γιοάβ Γκάλαντ: Οι επιδρομές κατά της Χεζμπολάχ θα συνεχιστούν ακόμα και με συμφωνία ανακωχής στη Γάζα



    ΣΧΟΛΙΑ