• Διεθνής πολιτική

    Γιοάβ Γκάλαντ: Οι επιδρομές κατά της Χεζμπολάχ θα συνεχιστούν ακόμα και με συμφωνία ανακωχής στη Γάζα

    • NewsRoom
    Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ,

    Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ,


    Το Ισραήλ θα εντείνει τις αεροπορικές του επιδρομές εναντίον της Χεζμπολάχ, ανέφερε την Κυριακή ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Γιοάβ Γκάλαντ.

    Σύμφωνα μάλιστα με τον Γκάλαντ, οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, που πραγματοποιούνται ως απάντηση στις καθημερινές επιθέσεις της οργάνωσης του Λιβάνου στο βόρειο Ισραήλ, θα συνεχιστούν ακόμα και αν επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

    «Σχεδιάζουμε να αυξήσουμε τη δύναμη πυρός εναντίον της Χεζμπολάχ, η οποία δεν μπορεί να βρει αντικαταστάτες για τους διοικητές που εξαλείφουμε», ανέφερε ο Γκαλάντ κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο αρχηγείο της Βόρειας Διοίκησης των IDF στο Safed.

    «Σε περίπτωση προσωρινής εκεχειρίας στη Γάζα, θα αυξήσουμε τη φωτιά στο βορρά και θα συνεχίσουμε μέχρι την πλήρη αποχώρηση της Χεζμπολάχ (από τα σύνορα) και την επιστροφή των κατοίκων στα σπίτια τους», λέει, αναφερόμενος περίπου 80.000 Ισραηλινοί εκτοπίστηκαν από τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ.

    «Ο στόχος είναι απλός – να σπρώξουμε τη Χεζμπολάχ πίσω εκεί που θα έπρεπε. Είτε με συμφωνία, είτε θα το κάνουμε με το ζόρι», προσθέτει.

    Διαβάστε επίσης

    Μακρόν: Διεθνής συνάντηση κορυφής στο Παρίσι για τη βοήθεια προς την Ουκρανία

    Κίνα: Πέθανε ο Zong Qinghou, ο μεγιστάνας που κέρδισε τη Danone και έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στη χώρα

    Ζελένσκι: Η Ρωσία θα επιχειρήσει νέα επίθεση κατά της Ουκρανίας στο τέλος Μαΐου ή το καλοκαίρι



    ΣΧΟΛΙΑ