• Ενέργεια

    Κρίση πετρελαίου: Σταθερή η ελληνική αγορά στην τιμή της βενζίνης- «Ξέφυγε» από τις διακυμάνσεις

    • NewsRoom


    Σταθερή εικόνα παρουσίασαν και την Τετάρτη οι τιμές της βενζίνης και των λοιπών καυσίμων κίνησης, παρά τον έντονο προβληματισμό για πιθανές αυξήσεις, εξαιτίας της κρίσης που έχει ξεσπάσει στον Περσικό κόλπο τις τελευταίες ημέρες.

    Υπενθυμίζεται ότι η κρίση παρουσιάστηκε μετά τις επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας, που είχε ως αποτέλεσμα μια εκρηκτική άνοδο στην τιμή του πετρελαίου την Δευτέρα. Στην πορεία, ωστόσο, ακολούθησε μια πτωτική τάση, αφήνοντας τελικά σχετικά ανεπηρέαστο το κόστος της βενζίνης.

    Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε το υπουργείο Ανάπτυξης, μέσω του δελτίου επισκόπησης τιμών υγρών καυσίμων που κοινοποίησε χθες, η μέση τιμής της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων, σε πανελλαδικό επίπεδο, κυμάνθηκε στο 1,592 ευρώ ανά λίτρο. Η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 100 οκτανίων «έκλεισε» στο 1,815 ευρώ, ενώ το πετρέλαιο κίνησης (diesel) κυμάνθηκε στο 1,377 ευρώ ανά λίτρο.

    Όπως είναι φανερό, πρόκειται για πολύ μικρές διακυμάνσεις από τις τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης, όπως καταγράφηκαν στο δελτίο τιμών καυσίμων της Τετάρτης.

    Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί ότι με αφορμή το ζήτημα των ημερών, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησε χθες σε δηλώσεις, αποκαλύπτοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να φέρει μειώσεις στον φόρο καυσίμων.

    Δείτε το δελτίο επισκόπησης τιμών υγρών καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης:
    Το δελτίο επισκόπησης τιμών υγρών καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης



    ΣΧΟΛΙΑ