• Ενέργεια

    Κληρώνει τον Απρίλιο για την αποθήκη LNG που θα τροφοδοτεί την Πάτρα

    • NewsRoom


    Εντός του Απριλίου αναμένεται να ανακοινωθούν τα δυνητικά σημεία χωροθέτησης μονάδων για την τροφοδοσία των δικτύων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Πάτρα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας pelop.gr, έχουν αξιολογηθεί θετικά από την πλευρά της αυτοδιοίκησης τα αποτελέσματα της χρήσης του LNG, κυρίως από τα νοικοκυριά, αλλά και τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα ωφεληθούν από το φθηνότερο καύσιμο.

    Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου) προγραμματίζει κύκλο επαφών με τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Δυτικής Ελλάδας σε επίπεδο δήμων και περιφέρειας.

    Για την Πάτρα έχουν εντοπιστεί τέσσερα δυνητικά σημεία χωροθέτησης για την τροφοδοσία των δικτύων LNG (προκειμένου να επιλεγούν δύο τελικά), δύο στο Αγρίνιο, για να επιλεγεί το ένα, και δύο στον Πύργο, επίσης για να επιλεγεί το ένα.

    Υπενθυμίζεται ότι η έλευση του φυσικού αερίου στην Πάτρα έχει απεξαρτηθεί από την τροφοδοσία μέσω σταθμού υποδοχής υγροποιημένου φυσικού αερίου, που σχεδιαζόταν στο λιμάνι από το πρόγραμμα (Poseidon Med ΙΙ) για το ναυτιλιακό καύσιμο.

    Την αλλαγή αυτή είχε προαναγγείλει ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Θεόδωρος Τερζόπουλος, στο 6ο αναπτυξιακό συνέδριο της εφημερίδας «Π» τον περασμένο Ιούλιο, λέγοντας ότι τα σχέδια της ΔΕΔΑ για την έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα έχουν στραφεί πλέον στη λύση της οδικής μεταφοράς από τη Ρεβυθούσα, παραθέτοντας και τα γεγονότα που μεσολάβησαν στη λήψη αυτών των αποφάσεων.

    Η απόφαση της ΔΕΔΑ είναι να κατασκευάσει ανεξάρτητες υποδομές LNG για την τροφοδοσία των δικτύων της Πάτρας.

    Σύμφωνα με πηγές της ΔΕΔΑ, οι σχετικοί διαγωνισμοί για την έλευση του καυσίμου στη Δυτική Ελλάδα μπορούν να προκηρυχθούν εντός του ερχόμενου φθινοπώρου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μάχη Elpedison, HΡΩΝ, Protergia, Volterra και ΡΑΕ… εναντίον ΔΕΗ και υπουργείου



    ΣΧΟΛΙΑ