• Ενέργεια

    Γιάννης Μητρόπουλος (Φυσικό Αέριο): Όποιος γύρισε σε πετρέλαιο τραβάει τα μαλλιά του σήμερα

    Ο Γενικός Διευθυντής της Φυσικό Αέριο, Ιωάννης Μητρόπουλος

    Ο Γενικός Διευθυντής της Φυσικό Αέριο, Ιωάννης Μητρόπουλος


    Το φυσικό αέριο ήταν τελικά οικονομικότερο από τo πετρέλαιο το χειμώνα που πέρασε είπε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Φυσικό Αέριο, Ιωάννης Μητρόπουλος, παρουσιάζοντας χθες την πορεία της εταιρείας.

    Η μέση πολυκατοικία, ανέφερε χαρακτηριστικά, που άλλαξε την εγκατάστασή της σε φυσικό αέριο, ξοδεύοντας 3-5.000 ευρώ, μέσα σε 10 χρόνια έχει εξοικονομήσει 18.000 ευρώ.  Στην τελευταία περίοδο θέρμανσης, σημείωσε, εν μέσω της ενεργειακής κρίσης,  “υπήρχαν εκτιμήσεις ότι το αέριο θα ήταν πολύ ακριβό και, κάποιες λίγες πολυκατοικίες επέστρεψαν στο πετρέλαιο  και αυτοί τραβάνε το μαλλιά τους τώρα”.

    “Αυτό που έγινε όμως ήταν false alarm, είπε, γιατί ακόμη και αυτή τη χρονιά, όσοι έμειναν στο φυσικό αέριο εξοικονόμησαν χρήματα. Ακόμη όμως και αν δε συνέβαινε αυτό, σημείωσε, μια επένδυση δεν την αξιολογείς από μια χρονιά”.

    Τόνισε, ότι “οι τιμές του φυσικού αερίου που σήμερα αποκλιμακώνονται, πέφτουν όλο και χαμηλότερα, και στην αγορά υπάρχει πάρα πολύ φυσικό αέριο και δεν υπάρχει πια κίνδυνος γιατί έχουν ισορροπήσει οι αγορές”.

    Όπως είπε τονίζοντας τη δυναμική του φυσικού αερίου ως προϊόντος,  το φυσικό αέριο αναδείχθηκε και φέτος ως η πλέον ανταγωνιστική και ασφαλής επιλογή για τη θέρμανση καθώς και για την κάλυψη άλλων ενεργειακών αναγκών.

    Ιδιαίτερα οι καταναλωτές αερίου από το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας είχαν κατά τη φετινή περίοδο θέρμανσης, τη χαμηλότερη τιμή της αγοράς, εξασφαλίζοντας διψήφια ποσοστά εξοικονόμησης.

    Ο κ. Μητρόπουλος αναφέρθηκε στις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετώπισε ο κλάδος της ενέργειας, επισημαίνοντας ότι το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας κατάφερε να διατηρήσει την ανταγωνιστική του θέση, επιτυγχάνοντας οικονομική ανάπτυξη και αύξηση του μεριδίου αγοράς στους τομείς του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος.

    Συγκεκριμένα, η εταιρεία κατάφερε να είναι ο Νο1 πάροχος σε ρυθμούς ανάπτυξης και νέα συμβόλαια πανελλαδικά στο φυσικό αέριο στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα ενώ διατήρησε την πρώτη θέση στην Αττική ως προς το μερίδιο αγοράς αλλά και ως προς την προσέλκυση νέων πελατών αερίου.

    Μεγάλη ανάπτυξη και κέρδη το 2022

    Κέρδη μετά από φόρους στα 32,6 εκατ. ευρώ παρουσίασε το 2022 η εταιρεία Φυσικό Αέριο, παρουσιάζοντας άνοδο από πέρσι της τάξης του 130%. Η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει τα μερίδιά της και να ενισχύσει το πελατολόγιό της αλλά και να πετύχει σημαντική διείσδυση στη Βόρειο Ελλάδα.

    Όπως είπε  εκτιμά ότι από τα κέρδη του 2022, το κράτος θα πάρει πίσω ως υπερέσοδα το 1/3 από αυτά, δηλαδή μετά την αφαίρεση των υπερκερδών θα διαμορφωθούν λίγο πάνω από 20 εκατ. ευρώ ακολουθώντας την ανοδική πορεία του τζίρου, του όγκου και του πελατολογίου της εταιρείας. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας  είχε το 2022 αύξηση κατά 120%. Όπως τόνισε ο κ. Γιάννης Μητρόπουλος η επιτυχημένη πορεία της εταιρείας οφείλεται τόσο στις τιμές, που ήταν σταθερά στις χαμηλότερες της αγοράς όσο και στις καινοτόμες υπηρεσίες που δίνουν προτεραιότητα στον πελάτη.

    Αντίστοιχο επίτευγμα σημείωσε και στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας καθώς σημείωσε αύξηση 10% στο μερίδιό της το πρώτο τρίμηνο του 2023 καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στους εναλλακτικούς προμηθευτές (εκτός εταιρειών παραγωγής) με μερίδιο 3,50% στη μέση και χαμηλή τάση.

    Ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε σχετικά: «Κλείνοντας την περίοδο θέρμανσης και με τη στήριξη του μετόχου μας, τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, το φυσικό αέριο παρέμεινε η πλέον ανταγωνιστική επιλογή για θέρμανση και επαγγελματική χρήση με διψήφια ποσοστά εξοικονόμησης. Στο Φυσικό Αέριο δουλεύουμε καθημερινά, επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες, σε καινοτόμες υπηρεσίες για τους πελάτες, με συνέπεια στην τιμολογιακή μας πολιτική και εκείνοι μας ανταμείβουν με το να παραμένουμε η πρώτη τους επιλογή. Το Φυσικό Αέριο μετασχηματίζεται σε μία εταιρεία υπηρεσιών καινοτομίας προς όφελος της κοινωνίας».



    ΣΧΟΛΙΑ