• Ενέργεια

    Eπίσκεψη της Μελόνι στο Αλγέρι, με έμφαση στην ενεργειακή συνεργασία

    • NewsRoom
    Τζόρτζια Μελόνι

    Τζόρτζια Μελόνι


    Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στην Αλγερία, με έμφαση στην ενεργειακή συνεργασία των δυο χωρών. Μετά την συνάντησή της με τον Αλγερινό πρόεδρο Αμπντελματζίντ Τεμπούν, η Ιταλίδα πρωθυπουργός δήλωσε:

    «Η Αλγερία, πλέον, είναι ο κύριος προμηθευτής μας φυσικού αερίου. Η ιταλική Εταιρία υδρογονανθάκων Eni και η αντίστοιχη αλγερινή εταιρία υπέγραψαν συμφωνίες για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη μείωση των εκπομπών των αερίων θερμοκηπίου, για την αύξηση των εξαγωγών από την Αλγερία προς την Ιταλία και την ΕΕ, την κατασκευή ενός νέου αγωγού για υδρογόνο και έμφαση στο υγροποιημένο φυσικό αέριο».

    «Η Αλγερία είναι ένας στρατηγικός και αξιόπιστος εταίρος», πρόσθεσε η Μελόνι. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «εννοεί να ενισχύσει τη συνεργασία με το Αλγέρι, τόσο στο ενεργειακό, όσο και στο πολιτικό και πολιτιστικό πεδίο».

    Στην συνομιλία τους, Τεμπούν και Μελόνι αναφέρθηκαν, παράλληλα, στην σημασία της σταθεροποίησης της Λιβύης, στην κατάσταση στο Μάλι και στην ανάγκη, όπως υπογράμμισε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, «να επιτευχθεί, για το Παλαιστινιακό, η δημιουργία δυο κρατών, ο μόνος τρόπος που μπορεί να εγγυηθεί την ειρήνη στην περιοχή».

    Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, τέλος, τάχθηκε υπέρ μιας νέας, διευρυμένης συνεργασίας με τις μεσογειακές χώρες της Αφρικής -σε ισότιμη βάση- ώστε «η κρίση να μετατραπεί σε νέες ευκαιρίες».

     Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης:

    Τουρκία: Επίσημα στις 14 Μαΐου οι προεδρικές εκλογές ανακοινώνει ο Ερντογάν



    ΣΧΟΛΙΑ