• Ενέργεια

    Energean: Νέο συμβόλαιο πώλησης φυσικού αερίου στο Ισραήλ για ποσότητες έως 800 εκατομμύρια κ.μ. ετησίως

    Ο πρόεδρος του ΔΣ της Energean Oil & Gas, κ. Μαθιός Ρήγας

    Ο πρόεδρος του ΔΣ της Energean Oil & Gas, κ. Μαθιός Ρήγας


    Η Energean υπέγραψε νέο συμβόλαιο πώλησης φυσικού αερίου (Gas Sales and Purchase Agreement -GSPA) για ποσότητες έως 0,8 δισ. κυβικών μέτρων ετησίως.

    Η σχετική συμφωνία αφορά τον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής East Hagit, ο οποίος ιδιωτικοποιήθηκε πρόσφατα, στο πλαίσιο της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας της κρατικής εταιρείας ηλεκτρισμού Israel Electricity Company (IEC), και αποκτήθηκε από την East Hagit Power Plant Limited Partnership, κοινό επιχειρηματικό σχήμα των Edetlech Group και Shikun & Binui Energy.

    Η συμφωνία έχει διάρκεια 15 ετών και οι συνολικές ποσότητες μπορούν να φτάσουν τα 12 δισεκ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου που θα παραχθούν από τα κοιτάσματα της Energean στο Ισραήλ.

    O Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean δήλωσε σχετικά:

    «Είμαστε χαρούμενοι που υπογράψαμε ένα νέο συμβόλαιο πώλησης έως 0,8 δισεκ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως για τα κοιτάσματά μας στο Ισραήλ, επιτυγχάνοντας ένα από τα ορόσημα – κλειδιά για εμάς το 2022.Πρόκειται για το τρίτο συνεχόμενο συμβόλαιο για την Energean που είναι απόρροια του προγράμματος ιδιωτικοποίησης των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής της IEC και θέλω να ευχαριστήσω την Edeltech και την Shikun & Binui Energy για την συνεχιζόμενη εμπιστοσύνη τους. Επίσης, θα ήθελα να επιβεβαιώσω ότι το FPSO «Energean Power» έχει αναχωρήσει από τη Σιγκαπούρη για το Ισραήλ και προσβλέπουμε στην έναρξη παραγωγής από το κοίτασμα Karish στο τρίτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας».

    Διαβάστε επίσης

    Η Energean προχωρεί στις έρευνες για τον εντοπισμό κοιτάσματος φυσικού αερίου στο ν. Ιωαννίνων



    ΣΧΟΛΙΑ