• Ενέργεια

    Έκρηξη σε ρωσικό αγωγό που μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ευρώπη

    • NewsRoom


    έκρηξη σημειώθηκε σε ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου που μεταφέρει προς την Ουκρανία για περαιτέρω προμήθειες στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται το γραφείο Τύπου του περιφερειακού κυβερνήτη.

    Η έκρηξη σημειώθηκε στο τμήμα της σύνδεσης Urengoy-Pomary-Uzhgorod, με τις ροές φυσικού αερίου να συνεχίζονται μέσω εναλλακτικών συνδέσεων.

    «Η μεταφορά φυσικού αερίου παρέχεται στους καταναλωτές πλήρως μέσω παράλληλων αγωγών φυσικού αερίου», ανέφερε σε δήλωση η τοπική μονάδα της ρωσικής εταιρείας παραγωγής φυσικού αερίου Gazprom PJSC.

    Το περιστατικό φέρεται να συνέβη κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης σε τμήμα του συνδέσμου, σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, με την φωτιά που προκλήθηκε από την έκρηξη να σβήνει ύστερα από λίγο.

    Το Urengoy-Pomary-Uzhgorod είναι ένας από τους παλαιότερους αγωγούς αερίου που συνδέει τη Ρωσία και την Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας. Οι ροές φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας ελέγχονται εξονυχιστικά από την αγορά καθώς παραμένει η τελευταία οδός που παραδίδει ρωσικά καύσιμα στη Δυτική Ευρώπη εν μέσω επιδείνωσης των σχέσεων λόγω του πολέμου του Κρεμλίνου στην Ουκρανία.

    Ο αγωγός, που μεταφέρει αέριο στην Ευρώπη από τη ρωσική Αρκτική, κατασκευάστηκε τα χρόνια του 1980. Εισέρχεται στην Ουκρανία μέσω του σημείου μέτρησης Sudzha, που αποτελεί τώρα την κύρια διαδρομή για το ρωσικό αέριο που φθάνει στην Ευρώπη.

    Διαβάστε επίσης:

    Goldman Sachs: Το πλαφόν για το φυσικό αέριο αυξάνει τους κινδύνους στην ευρωπαϊκή αγορά



    ΣΧΟΛΙΑ