• Ενέργεια

    DHL Express: Επενδύει στην επιτάχυνση απεξάρτησης των αερομεταφορών από εκπομπές CO2

    • NewsRoom


    Μια μακροπρόθεσμη στρατηγική συμφωνία υπέγραψαν οι DHL Express και η World Energy, για την επιτάχυνση της απανθρακοποίησης των αερομεταφορών μέσω της αγοράς περίπου 668 εκατομμυρίων λίτρων SAF, μέσω πιστοποιητικών βιώσιμου αεροπορικού καυσίμου (SAFc).

    Το συμβόλαιο αυτό,  το οποίο θα διαρκέσει έως το 2030, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αποτελεί μία από τις μακροπρόθεσμες και μεγαλύτερες συμφωνίες SAFc στη βιομηχανία της αεροπορίας μέχρι σήμερα.

    Η συμφωνία αυτή αναμένεται να επιφέρει μείωση περίπου 1,7 εκατομμύρια τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του αεροπορικού καυσίμου – αυτό αντιστοιχεί στην διενέργεια των περίπου 77.000 πτήσεων ετησίως της DHL Express στις ΗΠΑ, χωρίς εκπομπές άνθρακα.

    Η σημαντική αυτή συμφωνία αποτελεί ακόμα μία επισφράγιση του φιλόδοξου πλάνου βιωσιμότητας του DHL Group, το οποίο περιλαμβάνει στόχο μείωσης των ετήσιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου του Group κάτω από τα 29 εκατομμύρια τόνους CO2e έως το 2030 στα scope 1, 2 και 3.

    “Η DHL Express είναι αφοσιωμένη στην πρωτοπορία για ένα βιώσιμο μέλλον στον κλάδο των αερομεταφορών,” δήλωσε ο John Pearson, CEO της DHL Express.

    “Συνεργαζόμενοι με την World Energy και ολοκληρώνοντας αυτήν την σημαντική συμφωνία, κάνουμε ένα ακόμη σταθερό βήμα προς την ελαχιστοποίηση του αποτυπώματος μας σε άνθρακα και τη συμβολή μας σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

    Θέλουμε να εμπνεύσουμε περισσότερους προμηθευτές να επιταχύνουν την παραγωγή και υιοθέτηση βιώσιμου αεροπορικού καυσίμου σε όλη τη βιομηχανία.”

    «Είναι τιμή μας που συνεργαζόμαστε με την DHL σε αυτήν την προσπάθεια απανθρακοποίησης της αεροπορίας», δήλωσε ο Gene Gebolys, CEO της World Energy.

    «Η απανθρακοποίηση σε κλάδους με ιδιαίτερα δύσκολη προσαρμογή, απαιτεί πίστη στις βασικές μας αρχές, με συνεργασίες όπως αυτή που ανακοινώνουμε σήμερα, να είναι το κλειδί για να μπορέσουν εταιρίες όπως η DHL να πετύχουν τους φιλόδοξους στόχους τους. 

    Διαφάνεια και αξιοπιστία με τη μεθοδολογία “Book & Claim”

    Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, με τα Πιστοποιητικά Βιώσιμων Αεροπορικών Καυσίμων (SAFc), οι περιβαλλοντικές ιδιότητες του καυσίμου διαχωρίζονται από το ίδιο το καύσιμο, με τη χρήση της μεθοδολογίας  “Book & Claim”.

    Η συγκεκριμένη προσέγγιση “Book & Claim” ενισχύει το περιβάλλον διαφάνειας και υπευθυνότητας στον τομέα των βιώσιμων καυσίμων, εξασφαλίζοντας ότι η μείωση εκπομπών που συνδέεται με κάθε πίστωση μεταφέρεται με ακρίβεια και πιστοποιείται από τρίτο συμβαλλόμενο μέλος.

    Αυτό επιτρέπει στη DHL Express να αγοράζει SAFc, να  αξιοποιεί τις αντίστοιχες μειώσεις εκπομπών και να επεκτείνει την περιβαλλοντική προσφορά στους πελάτες της, μέσω της υπηρεσίας GoGreen Plus.

    Επιπρόσθετα, καθώς τα Πιστοποιητικά SAFc παραδίδονται μέσω της μεθόδου “Book & Claim”, συνεισφέρουν επίσης στην ελαχιστοποίηση των δαπανών μεταφοράς και των συνολικών εκπομπών, μέσω του περιορισμού μεταφοράς του καυσίμου ανά τον κόσμο.

    Έτσι, το SAF καθίσταται ο πιο αποδοτικός τρόπος για την επίτευξη του στόχου της απανθρακοποίησης του κλάδου των αερομεταφορών. Τα SAFc της World Energy για τη DHL θα πληρούν αυστηρά τα πρότυπα πιστοποίησης βιωσιμότητας από τον Roundtable on Sustainable Biomaterials (RSB).

    Επιπλέον, ολόκληρος ο όγκος θα παρακολουθείται μέσω ανεξάρτητης αρχής, για τη διασφάλιση της ανιχνευσιμότητας των στοιχείων που σχετίζονται με ταο SAFc. Το καύσιμο θα παραδίδεται στα αεροδρόμια της περιοχής του Λος Άντζελες, κοντά στο εργοστάσιο παραγωγής της World Energy στο Paramount της Καλιφόρνια.

    Διαβάστε επίσης: 

    Θεόδωρος Σκυλακάκης: Αν υπάρξουν υψηλές τιμές ενέργειας επί μακρόν θα παρέμβουμε

    «Έκρηξη» ξένων επενδύσεων στα ακίνητα βλέπει ο Χατζηδάκης – Ήρθαν 2,1 δισ. το 2022

    Μυτιληναίος: Στα 500 ευρώ το φυσικό αέριο αν εμπλακεί στον πόλεμο και το Ιράν



    ΣΧΟΛΙΑ