• Ενέργεια

    CITI: Ανεβάζει την τιμή στόχο για τη MYTILINEOS στα €37, διατηρεί τη σύσταση BUY

    • NewsRoom
    Ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος

    Ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος


    Tα επιτεύγματα της MYTILINEOS, υπογραμμίζει σε νέα εκθεσή της η CITI, με έμφαση στον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση, αναφορικά με το portfolio ΑΠΕ που έχει διπλασιαστεί, ενώ στον κλάδο της Μεταλλουργίας συγκρίνει τα μεγέθη της με την Norsk Hydro, επισημαίνοντας ότι θα την ξεπεράσει αναφορικά με το περιθώριο κέρδους στο Αλουμίνιο.

    Έτσι, η CITI ανεβάζει σημαντικά την Τιμή-Στόχο για τη MYTILINEOS στα €37 (από €30 προηγουμένως), διατηρώντας τη σύσταση για BUY.

    Συγκεκριμένα, η CITI, στο report της, εντοπίζει 3 βασικούς καταλύτες που υποστηρίζουν το re-rate της MYTILINEOS σε αυτά τα νέα επίπεδα κερδοφορίας:

    1. Η νέα οργανωτική δομή της MYTILINEOS, ευνοεί την καλύτερη κατανόηση του growth story της Εταιρείας.

    2. Η ανάπτυξη των ΑΠΕ είναι καταλυτικής σημασίας, καθώς η Εταιρεία έχει διπλασιάσει το portfolio της τους τελευταίους 18 μήνες, το οποίο με τη σειρά του θα έχει ως αποτέλεσμα την εκτόξευση του «πράσινου» EBITDA στα επόμενα έτη στο 50% των συνολικών EBITDA.

    3. Η «Πράσινη» μετάβαση του Αλουμινίου φαίνεται να συντελείται τα επόμενα 1-2 έτη, οδηγώντας σε πιθανά «πράσινα» premiums, ενώ η MYTILINEOS εκτιμάται ότι θα έχει καλύτερα περιθώρια κέρδους ακόμα και από τη Norsk Hydro

    Τα τελευταία 2, είναι και αυτά τα σημεία που για τη CITI, τοποθετούν τη MYTILINEOS ως μία εταιρεία με best-in-class ESG χαρακτηριστικά.

    Επιπρόσθετα, ο αναλυτής της CITI, αναμένει περαιτέρω rerating για τη μετοχή σε συνέχεια του Corporate Restructuring και στο θετικό σενάριο ανεβάζει την Τιμή Στόχο στο επίπεδο των €44.

    Διαβάστε επίσης

    Mytilineos – SmartEnergy: Υπογραφή μακροπρόθεσμου «πράσινου» PPA στην Αυστραλία

    Helleniq Energy: Νέο μοντέλο ανάπτυξης στις ΑΠΕ – Προτεραιότητα η αποθήκευση ενέργειας

    ────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ