• Ενέργεια

    Μπακογιάννης: Απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

    Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης

    Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης


    Μήνυμα μηδενικής ανοχής σε οποιαδήποτε εταιρία – πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας που παρακρατά και δεν αποδίδει στον δήμο χρήματα που έχει εισπράξει από τους καταναλωτές της για δημοτικά τέλη, έστειλε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πρωτεύουσας.

    Ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι ο Δήμος Αθηναίων όπως έπραξε άμεσα και αποφασιστικά στις καταγγελίες που του τέθηκαν για συγκεκριμένη εταιρία, θα το πράξει «ξανά χωρίς δισταγμό». Αναφερόμενος στις επιπτώσεις που έχει η ενεργειακή κρίση, τόνισε ότι η αντιμετώπιση της απαιτεί «σοβαρότητα και υπευθυνότητα» και δήλωσε ότι ο δήμος θα καλύπτει πλήρως τις σχετικές δαπάνες των σχολείων. Ο δήμαρχος Αθηναίων διαβεβαίωσε ότι ο δήμος δεν θα προβεί σε περιορισμό των υπηρεσιών που προσφέρει λόγω της κρίσης. Η δημοτική του Αρχή, είπε «έχει δυο αρχές: Δεν μετακυλίει οποιαδήποτε αύξηση στους δημότες και δεν πρόκειται να περικόψει ζωτικές του υπηρεσίες με το άλλοθι της ενεργειακής κρίσης». Και επισήμανε ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια, παρά την πανδημία και τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, ο Δήμος Αθηναίων «κατάφερε να αναβαθμιστεί πιστοληπτικά, να ανασυγκροτήσει τις υποδομές του και να διευρύνει τις υπηρεσίες που προσφέρει στους κατοίκους του. Οφείλουμε να συνεχίσουμε να πορευόμαστε με αυτή την στρατηγική» τόνισε.

    Στην παρέμβασή του ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε και στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) την ερχόμενη Παρασκευή, υπογραμμίζοντας τη συμβολή της Αυτοδιοίκησης τόσο στην περίοδο της οικονομικής κρίσης όσο και στην πανδημία αλλά και στην τωρινή ενεργειακή κρίση. Η Αυτοδιοίκηση τόνισε ότι παρά την απώλεια των εσόδων που είχε κάλυψε μια σειρά έκτακτες ανάγκες. «Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει αποφάσεις. Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα δούμε την αναγκαία στήριξη, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έχουμε λάβει».

    Διαβάστε επίσης

    Μπακογιάννης: Το «Agora Athens» μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για όλη την Ελλάδα

    Δήμος Αθηναίων: Μήνυση εναντίον εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας για «καπέλο» στα δημοτικά τέλη



    ΣΧΟΛΙΑ