• Κοινωνία

  Μπακογιάννης: Το «Agora Athens» μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για όλη την Ελλάδα

  • NewsRoom


  Για τις κοινές δράσεις τόνωσης της επιχειρηματικότητας στην πρωτεύουσα συζήτησαν ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε το επιμελητήριο.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιμελητηρίου, ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στο Σχέδιο «Agora Athens», το οποίο, όπως είπε, μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για όλη την Ελλάδα.

  Ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε αισιόδοξος για την Αθήνα, τονίζοντας πως «αυτή είναι η στιγμή της πόλης». Μίλησε, συγκεκριμένα, για δύο θετικά ρεύματα στην πόλη, εξηγώντας πως υπάρχει ένα ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ ταυτόχρονα ο δήμος υλοποιεί το μεγαλύτερο τεχνικό πρόγραμμα από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων -από πολύ μεγάλες παρεμβάσεις, όπως είναι η διπλή ανάπλαση, μέχρι μικρότερες παρεμβάσεις στις γειτονιές-pocket park, ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρόμια.

  Παράλληλα, όπως είπε, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία και με το επιμελητήριο, ο δήμος «ξεκλείδωσε» 40 εκατ. ευρώ ευρωπαϊκών πόρων, ενώ πολύ μεγάλη έμφαση δίνεται και στον τουρισμό, όπως και στην ψηφιακή μετάβαση της πόλης των Αθηνών, για την οποία έχουν εξασφαλιστεί σημαντικοί πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης.

  Ο κ. Μπακογιάννης αναγνώρισε τις δυσκολίες που δημιουργούνται εξαιτίας των τραγικών εξελίξεων στην Ουκρανία, τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας για την αντιμετώπιση των δυσμενών οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών.

  «Στο όνομα της κοινωνικής συνοχής έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία απ’ ό,τι είχε ποτέ να δουλέψουμε όλοι μαζί συνεργατικά, συναινετικά και σε κάθε περίπτωση το πάθημα των μνημονίων να γίνει μάθημα και να μην ακολουθούμε ξεχωριστές ατζέντες αλλά αντίθετα να βλέπουμε όλοι μαζί τη μεγάλη εικόνα», ανέφερε.

  Στην τοποθέτησή ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α., Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, υπογράμμισε τη στενή συνεργασία με τον κ. Μπακογιάννη και την κοινή βούληση επιμελητηρίου και δήμου για την ανάδειξη της Αθήνας σε μία σύγχρονη μητρόπολη, πόλο έλξης για περισσότερους επισκέπτες και σημείο αναφοράς για το επιχειρείν.

  Για το «Agora Athens», που υλοποιείται από το ΕΕΑ με την υποστήριξη της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) σημείωσε ότι σκοπός είναι να μετατρέψει την ιστορική αγορά της πόλης σε ένα «ανοιχτό κέντρο εμπορίου», αυξάνοντας την αγοραστική κίνηση στην περιοχή, ενισχύοντας τον τουρισμό και ενδυναμώνοντας την τοπική απασχόληση.

  Στο «Agora Athens» αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου, Νίκος Κογιουμτσής, υπεύθυνος για το έργο από πλευράς ΕΕΑ, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που θα συμβάλει στην τουριστική αναβάθμιση της πόλης και θα δώσει προστιθέμενη αξία στην επιχειρηματικότητα. Στην πλατφόρμα έχουν μπει ήδη οι πρώτες 120 επιχειρήσεις, ενώ επόμενο βήμα είναι η διαφήμιση του project σε αεροδρόμιο και λιμάνια, καθώς και η προώθησή του μέσω εκθέσεων.

  Επέκταση τραπεζοκαθισμάτων

  Μέλη της διοίκησης του επιμελητηρίου και εκπρόσωποι φορέων έθεσαν μια σειρά από ζητήματα σχετικά με το επιχειρείν στην πόλη, με τον δήμαρχο Αθηναίων, μεταξύ άλλων, να στηρίζει το αίτημα για τη διατήρηση της επέκτασης της ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων που ίσχυε κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης. Ξεκαθάρισε ο δήμαρχος, ότι ο Δήμος Αθηναίων δεν πρόκειται να μετακυλήσει το όποιο, αυξημένο κόστος ενέργειας, στους Αθηναίους.

  Διαβάστε επίσης

  «Agora Athens»: Ανοίγει ο δρόμος της αναβάθμιση της εμπορικής αγοράς σε Πλάκα και Μοναστηράκι  ΣΧΟΛΙΑ