• Ενέργεια

    Avis Hellas: Συζητήσεις με Protergia για οικιακούς φορτιστές

    Ανδρέας Ταπραντζής, Διευθύνων Σύμβουλος της Avis

    Ανδρέας Ταπραντζής, Διευθύνων Σύμβουλος της Avis


    Σε συζητήσεις με την Protergia βρίσκεται η AVIS, αναφέρουν πληροφορίες, για να προχωρήσει σε ακόμη μια συνεργασία με εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας, μετά τη ΔΕΗ,  για την ανάπτυξη του δικτύου οικιακών φορτιστών και την επέκταση της ηλεκτροκίνησης.

    Όπως και η συνεργασία με τη ΔΕΗ, μέσω της AVIS, η Protergia, θα δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της AVIS που έχουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο να εγκαταστήσουν οικιακό φορτιστή, με έκπτωση, και εξόφληση από τα μισθώματα στην AVIS.

    To 2023 ήταν μια χρονιά ρεκόρ για την εταιρεία μισθώσεων αυτοκινήτων που έκλεισε, σύμφωνα με πληροφορίες, με τζίρο πάνω από 300 εκ. ευρώ, έναντι 230 εκ. ευρώ του 2022. Τα κέρδη EBITDA πάνω από 160 εκ. ευρώ με καθαρά κέρδη στα 37 εκ. ευρώ, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

    Το 2024 έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους όρους αφού, όπως αναφέρουν πληροφορίες, είναι ανοδικές οι προκρατήσεις για το καλοκαίρι του 2024, προδιαγράφοντας μια επίσης ανοδική χρονιά.

    Στα σχέδια της εταιρείας για φέτος, είναι να συνεχίσει να επενδύει στην ανανέωση του στόλου της αποκτώντας 11.000 νέα αυτοκίνητα ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό αυτοκινήτων που μισθώνει στα 59.000 από 57.000 το 2023.

    Σχέδια για ανάπτυξη του car on demand

    Tαυτόχρονα φέτος η AVIS θα συνεχίσει τις επενδύσεις στην πλατφόρμα της MyAvis App, ενώ σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, στοχεύει στην ανάπτυξη του car on demand.

    Πρόκειται για μια νέα υπηρεσία που αφορά τη μίσθωση με την ώρα ηλεκτρικών αυτοκινήτων για μετακινήσεις στην πόλη, τα οποία θα μπορούν να προμηθευτούν και να επιστρέψουν οι ενδιαφερόμενοι σε συγκεκριμένα σημεία που θα έχει μισθώσει η εταιρεία από το Δήμο Αθηναίων. Οι συζητήσεις σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε αρχικό στάδιο.

    Avis Budget Group

    Η Avis Budget Group είναι διεθνής εταιρεία εισηγμένη στον Nasdaq, η μεγαλύτερη στην παροχή λύσεων κινητικότητας και διαθέτει τρεις από τις πιο αναγνωρισμένες μάρκες στον κλάδο την Avis, τη Budget και τη Zipcar,  που δραστηριοποιείται στο car sharing.

    Οι υπηρεσίες της εταιρείας προσφέρουν μια σειρά επιλογών, από ενοικίαση αυτοκινήτου και φορτηγού μέχρι το car sharing (κοινή χρήση αυτοκινήτου) κατά παραγγελία που φέρνουν τα οχήματα πιο κοντά στο σημείο και όταν τα χρειάζονται οι πελάτες, ανά λεπτό, ώρα, μονή διαδρομή, ημερήσια, εβδομαδιαία και μηνιαία κρατήσεις.

    Έχει παρουσία σε 11.000 σημεία   σε περίπου 180 χώρες. Δίνει έμφαση  στην καινοτομία και διαμορφώνει  το μέλλον της κινητικότητας.

    Το 2022 ήταν μια χρονιά ρεκόρ για τον όμιλο της AVIS  που εμφάνισε συνολικό τζίρο 12 δισεκατομμύρια δολάρια και προσαρμοσμένο EBITDA ήταν 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Διαβάστε επίσης:

    H Avis αναδείχθηκε ως Great Place to Work

    Lamda: Η LAMDA Marinas Investment Προτιμητέος Επενδυτής για την μαρίνα mega yacht στην Κέρκυρα

    H Goldman Sachs επιλέγει το ΧΑ – Αυξάνει την τιμή στόχο στις 1.375 μονάδες



    ΣΧΟΛΙΑ