• Ενέργεια

    Aramco: Αύξησε ξανά τις τιμές πετρελαίου για όλες τις κατηγορίες στην Ασία

    Saudi Aramco


    Η Σαουδική Αραβία αύξησε την τιμή του βασικού της αργού στην Ασία για τρίτο συνεχόμενο μήνα, καθώς το βασίλειο προσπαθεί να σφίξει την αγορά πετρελαίου για να αποτρέψει ένα παγκόσμιο πλεόνασμα.

    Η κρατική Saudi Aramco αύξησε την επίσημη τιμή πώλησης του αργού αργού Arab Light τον Ιούνιο για πελάτες στην Ασία κατά 90 σεντς στα 2,90 δολάρια το βαρέλι, πάνω από την τιμή του  περιφερειακού συμβολαίου αναφοράς «Ομάν-Ντουμπάι», σύμφωνα με τιμοκατάλογο που είδε το Bloomberg.

    Οι τιμές για άλλες ελαφρύτερες και βαρύτερες ποικιλίες αυξήθηκαν επίσης από τον Μάιο.

     

    Η νέα άνοδος στις τιμές έρχεται να υπογραμμίσει την προσπάθεια της Σαουδικής Αραβίας να διατηρήσει «σφιχτή» την αγορά πετρελαίου,  εν μέσω εξασθένισης του κινδύνου που προκαλεί ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας, γεγονός που βοήθησε να μειωθούν οι τιμές του πετρελαίου στο Λονδίνο και τις ΗΠΑ.

    Οι περισσότεροι έμποροι και αναλυτές που ερωτήθηκαν από το Bloomberg προβλέπουν ότι ο OPEC+ θα επεκτείνει τους τρέχοντες περιορισμούς της παραγωγής πιθανώς μέχρι το τέλος του έτους.

    Παρά την ένταση μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ, οι προοπτικές για το πετρέλαιο φαίνεται να μειώνονται εν μέσω ανησυχιών για την οικονομία της Κίνας και της αφθονίας στις προμήθειες αργού από χώρες εκτός OPEC, όπως οι ΗΠΑ. Υπάρχουν επίσης ενδείξεις αποδυνάμωσης της ζήτησης για ντίζελ, ένα καύσιμο που θεωρείται βαρόμετρο για την οικονομική δραστηριότητα.

    Ο OPEC άντλησε 26,81 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Απρίλιο, περίπου 50.000 ημερησίως λιγότερα από τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg. Ως αποτέλεσμα, οι περιορισμοί της προσφοράς που συμφωνήθηκαν από τον όμιλο και τους συμμάχους του στην αρχή του έτους για την αποφυγή πλεονάσματος είναι ακόμη ημιτελείς.

    Το Ιράκ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνεχίζουν να αντλούν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες βαρέλια την ημέρα πάνω από τα συμφωνηθέντα όριά τους.

    Επίσημες τιμές πώλησης για άλλες περιοχές:

     

    Διαβάστε επίσης

    Σαουδική Αραβία: Δημοσιονομικό έλλειμμα για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο

    Ισραήλ: Έφοδος της Αστυνομίας σε ξενοδοχείο στην Ιερουσαλήμ που χρησιμοποιούσε το Al Jazeera

    Στην πρέσα για νέα αναβάθμιση στο β’ εξάμηνο – Μπαράζ αξιολογήσεων για την ελληνική οικονομία



    ΣΧΟΛΙΑ