• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Ισχυρή άνοδος μετά την αύξηση των επίσημων τιμών από την Aramco και τα στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα

    πετρελαιοπηγή


    Ανοδικά κινήθηκαν την Τετάρτη τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, καθώς η Σαουδική Αραβία αύξησε τις τιμές του αργού που πωλείται στην Ασία, τη μεγαλύτερη αγορά της, ενώ τα επίσημα στοιχεία για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα.

    Παράλληλα, θετικό κλίμα δημιουργήθηκε και από τις δηλώσεις του προέδρου της FED Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν μειώσεις επιτοκίων αργότερα μέσα στο 2024.

    Ειδικότερα, το συμβόλαιο του West Texas Intermediate για παράδοση Απριλίου σημείωσε άνοδο 98 σεντς, ή 1,3%, κλείνοντας στα 79,13 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Το Brent Μαΐου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, αυξήθηκε κατά 92,1 σεντς  στα 82,96 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

    Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανέφερε ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε την 1η Μαρτίου. Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 4,5 εκατομμύρια βαρέλια, ενώ τα αποθέματα αποσταγμάτων μειώθηκαν κατά 4,1 εκατομμύρια βαρέλια.

    Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της S&P Global Commodity Insights ανέμεναν κατά μέσο όρο τα αποθέματα αργού να παρουσιάσουν άνοδο 3,7 εκατομμυρίων βαρελιών, ενώ τα αποθέματα βενζίνης αναμενόταν να μειωθούν κατά 2,3 εκατομμύρια βαρέλια και τα αποστάγματα να μειωθούν κατά 800.000 βαρέλια.

    Αργά την Τρίτη, το American Petroleum Institute ανέφερε ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περίπου 400.000 βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.

    Νωρίτερα την Τετάρτη, η σαουδαραβική Aramco δήλωσε ότι αύξησε την επίσημη τιμή πώλησης του Arab Light για την Ασία κατά 20 σεντς το βαρέλι στα 1,70 δολάρια το βαρέλι σε σχέση με την τιμή αναφοράς για τον Απρίλιο. Αυτό ήταν υψηλότερο από τις μέσες προσδοκίες της αγοράς για premium περίπου 1,50 δολαρίων το βαρέλι.

    Διαβάστε επίσης

    Beige Book (Fed): Θετικά νέα από πληθωρισμό και αγορά εργασίας

    Σε νέο ιστορικό υψηλό ο χρυσός – Άλμα άνω του 10% για το παλλάδιο, πέρασε τα 1.000 δολάρια η ουγγιά

    Ευρωαγορές: Άνοδος 0,39% για τον Stoxx 600 αναμένοντας την συνεδρίαση της ΕΚΤ



    ΣΧΟΛΙΑ