• Business

    ΕΝΑΕ: Σίγουρη ότι θα δικαιωθεί στη μάχη με το Δημόσιο – Καλεί τους εργαζομένους σε συζητήσεις

    Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

    Ναυπηγεία Σκαραμαγκά


    Πεπεισμένος ότι η ΕΝΑΕ θα δικαιωθεί στη δικαστική μάχη με το Ελληνικό Δημόσιο εμφανίζεται ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Boulos Hankach σε επιστολή του προς τους εργαζομένους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, τονίζοντας ότι «στη δίκη αυτή, η ΕΝΑΕ παρουσίασε αδιάσειστα γεγονότα και νομικά επιχειρήματα, που σθεναρά αντικρούουν την ίδια τη βάση της αίτησης»

    «…είμαστε σίγουροι, ότι η δικαιοσύνη θα υπερισχύσει», αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Hankach σημειώνει ακόμη ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να αναλάβει πλήρως το ναυπηγείο από την 1η Ιανουαρίου 2018 και να ξεκινήσει τη διαδικασία για την πλήρη ενεργοποίηση του, -καθώς τότε τερματίζεται η εμπλοκή του Πολεμικού Ναυτικού- και καλεί τους εργαζόμενους σε συζητήσεις για την αποκατάσταση των ζητημάτων που εκκρεμούν.

    Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

    «Αγαπητοί Συνεργάτες,

    Προσεγγίζουμε το τέλος του έτους και το 2018 θα είναι η αρχή μιας νέας εποχής για όλους μας:

    Η δικαιοσύνη θα υπερισχύσει.

    Η λογική, επίσης, θα υπερισχύσει.

    Όπως είστε ενήμεροι, η πολυαναμενόμενη απόφαση του διεθνούς διαιτητικού δικαστηρίου ICC κοινοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου. Η απόφαση επιβάλλει σε κάθε μέρος της διαιτητικής διαδικασίας, την Ελληνική Δημοκρατία και εμάς, τα θέματα που πρέπει ο καθένας μας να υλοποιήσει/εφαρμόσει.

    Έχουμε εμπιστοσύνη, ότι η Ελληνική Δημοκρατία θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

    Κι εμείς θα ανταποκριθούμε στις δικές μας.

    Γνωρίζετε, επίσης, την αίτηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, που εκδικάστηκε ενώπιον του Πρωτοδικείου Αθηνών στις 17 Νοεμβρίου 2017. Στη δίκη αυτή, η ΕΝΑΕ παρουσίασε αδιάσειστα γεγονότα και νομικά επιχειρήματα, που σθεναρά αντικρούουν την ίδια τη βάση της αίτησης.

    Και στην περίπτωση αυτή, είμαστε σίγουροι, ότι η δικαιοσύνη θα υπερισχύσει .

    Ως εκ τούτου, η ΕΝΑΕ είναι έτοιμη να αναλάβει την πλήρη ενεργοποίηση του ναυπηγείου για να εξυπηρετήσει το Πολεμικό Ναυτικό μας, να συντηρήσει και επισκευάσει τα μέσα του και να κατασκευάσει τα δύο νέα υποβρύχια. Επίσης, μετά τη δικαίωση με την απόφαση του διεθνούς διαιτητικού δικαστηρίου, η ΕΝΑΕ θα προωθήσει τα προϊόντα της σε ναυτικά άλλων χωρών.

    Ήρθε η ώρα.

    Από την 1η Ιανουαρίου 2018, η εμπλοκή του Πολεμικού Ναυτικού στο ναυπηγείο, που του το προσφέραμε για την ολοκλήρωση των υποβρυχίων τερματίζεται, το ναυπηγείο θα αναληφθεί πλήρως από την Εταιρεία και θα ξεκινήσει η διαδικασία για την πλήρη ενεργοποίηση του.

    Για τους λόγους αυτούς,

    Σας καλούμε να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε για τις ενέργειες που απαιτούνται κατά τη μεταβατική περίοδο και για την αποκατάσταση των εκκρεμών ζητημάτων, ώστε να θεραπεύσουμε τις πληγές του παρελθόντος.

    Σε αυτή την ιστορική στιγμή για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Εταιρείας, όλα τα μέρη πρέπει να συστρατευθούν, ώστε να καταστήσουν την ΕΝΑΕ αυτό που της αξίζει να είναι: η κορωνίδα του μητρικού ομίλου και ένας ισχυρός παίκτης στη διεθνή αγορά πολεμικών πλοίων.

    Boulos Hankach

    Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:Υπόθεση Υγεία: Δυναμικές απαντήσεις από την MIG – Ετοιμάζει εκπλήξεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με άγριες διαθέσεις καταφθάνει ο Ερντογάν – Αναλυτικά το πρόγραμμά του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Κατά του Ελληνικού Δημοσίου στρέφονται τα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά



    ΣΧΟΛΙΑ