• Business

    «Εμφύλιος» χωρίς τέλος στην οικογένεια Παυλίδη – Οι απαντήσεις και οι σοβαρές κατηγορίες

    • NewsRoom
    Χριστόφορος Παυλίδης

    O Χριστόφορος Παυλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Παυλίδης Μάρμαρα


    Δεν έχει τέλος ο ενδοοικογενειακός εμφύλιος που έχει ξεσπάσει στην εταιρεία «Παυλίδης Μάρμαρα. Τα αδέρφια του Χριστόφορου Παυλίδη και δύο εξ αγχιστείας συγγενικά του πρόσωπα είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του πρώτου κατηγορώντας τον για μεθόδευση στην πώληση της εταιρείας στην ECM Partners έναντι 266 εκατ. ευρώ με σκοπό να διώξει τους ίδιους.

    Συγκεκριμένα, οι πρώην μέτοχοι της Μάρμαρα Παυλίδη, κ.κ. Χριστίνα Παυλίδου, Κυριάκος Παυλίδης, Αχιλλέας Χατζόπουλος και Μακρίνα Αθανασιάδου υποστήριζαν ότι έπεσαν θύματα ενορχηστρωμένης απάτης.

    Συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε πέσει όλοι θύματα του εγκληματικού σχεδίου του Χριστόφορου Παυλίδη, αδελφού μας, ο οποίος, εκμεταλλευόμενος την αδελφική μας σχέση και τη μεταξύ μας εμπιστοσύνη, συνεπικουρούμενος μάλιστα από τρίτα πρόσωπα, στενούς του συνεργάτες, μεθοδευμένα μας πέταξε έξω από την εταιρεία, αποκρύπτοντας τα πραγματικά γεωλογικά δεδομένα και τη δυναμικότητα των λατομείων της εταιρείας και παρουσιάζοντας ψευδή τέτοια, ώστε να πειστούμε να μεταβιβάσουμε το σύνολο των μετοχών μας στις εταιρείες του ομίλου, με τίμημα ιδιαίτερα χαμηλό και μη ανταποκρινόμενο στην αξία της».

    Κατηγορούν δε τον κ. Χριστόφορο Παυλίδη ότι έχοντας «λόγω της θέσης του και της εμπειρίας του, πλήρη εικόνα της προοπτικής της εταιρείας και των αποθεμάτων των υφιστάμενων κοιτασμάτων (παλιού και νέου) είχε εξαρχής σχεδιάσει την πώληση και επαναγορά της εταιρείας κατά τέτοιο τρόπο, ώστε σε χρονικό διάστημα μόλις 5 μηνών να αποκτήσει το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου και τον πλήρη έλεγχο του ομίλου, σε βάρος της παρουσίας τους με την απόκρυψη της πραγματικής κατάστασης και της προοπτικής της, αλλά και με την επί μακρό χρονικό διάστημα ψευδή παράσταση της εικόνας των αποθεμάτων των λατομείων».

    Η απάντηση του Χριστόφορου Παυλίδη

    Σε ανακοίνωσή του στις 27 Νοεμβρίου ο Χρ. Παυλίδης επιχειρεί να απαντήσει στα αδέρφια και τους συγγενείς του κάνοντας λόγο για «ολότελα ψευδές, συκοφαντικό και αισχρό περιεχόμενο μίας αίτησης ασφαλιστικών μέτρων για επίδειξη εγγράφων που κατέθεσαν οι προαναφερόμενοι στο Μονομελές Πρωτοδικείο Δράμας καθώς και μίας έγκλησης εναντίον μου, την οποία αγνοώ». Δηλώνει δε ότι «οι συκοφαντικοί ισχυρισμοί θα λάβουν σύντομα την προσήκουσα απάντηση από τα αρμόδια αστικά και ποινικά δικαστήρια».

    Συγκεκριμένα ανέφερε:

    1. Το δημοσίευμα αναπαράγει το ολότελα ψευδές, συκοφαντικό και αισχρό περιεχόμενο μίας αίτησης ασφαλιστικών μέτρων για επίδειξη εγγράφων που κατέθεσαν οι προαναφερόμενοι στο Μονομελές Πρωτοδικείο Δράμας καθώς και μίας έγκλησης εναντίον μου, την οποία αγνοώ. Είναι προφανές ότι οι προαναφερόμενοι έκριναν ότι η έγκληση πρέπει να αξιολογηθεί από την εφημερίδα, πριν καν επιληφθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας, παραβιάζοντας την μυστικότητα της ποινικής προδικασίας και προσωπικά δεδομένα περισσότερων προσώπων.

    2. Η αυθαίρετη «κατασκευή» των προαναφερόμενων στηρίζεται στον παιδαριώδη ισχυρισμό ότι δήθεν εξαπατήθηκαν και πώλησαν τις μετοχές, που κατείχαν στην εταιρεία ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΕ ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ σε τιμή πολύ χαμηλότερη της πραγματικής αξίας τους και ότι δήθεν δεν είχαν τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να έχουν γνώμη για την αγοραία αξία της εταιρείας! Πλην όμως οι προαναφερόμενοι κατείχαν επί σειρά ετών και μέχρι την πώληση των μετοχών τους κορυφαίες εκτελεστικές θέσεις ευθύνης στη Διοίκηση όλων των εταιρειών του ομίλου (Πρόεδρος, Διευθύνων σύμβουλος, Αντιπρόεδρος), έχοντας πλήρη γνώση και πληροφόρηση για τις εταιρικές υποθέσεις. Άρα η όψιμη μετά από επτά μήνες και κακόβουλη επίθεση εναντίον μου εξυπηρετεί άλλους αθέμιτους σκοπούς, ενώ υποκινείται από ταπεινά αισθήματα ζηλοφθονίας.

    3. Είναι βέβαιο ότι οι συκοφαντικοί ισχυρισμοί θα λάβουν σύντομα την προσήκουσα απάντηση από τα αρμόδια αστικά και ποινικά δικαστήρια. Σε κάθε περίπτωση, θα προασπίσω το κύρος, την φήμη και την αξιοπιστία του ομίλου ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ με κάθε νόμιμο μέσο, και με μοναδικό γνώμονα το εταιρικό συμφέρον και το συμφέρον των εργαζομένων, όπως άλλωστε έχω πράξει διαχρονικά.

    «Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στα όργανα της οποίας έχουμε αποταθεί, διατηρούμε την πεποίθηση ότι αυτή θα πράξει τα δέοντα», απαντούν στον Χριστόφορο Παυλίδη οι Χριστίνα Ε. Παυλίδου, Κυριάκος Ε. Παυλίδης, Αχιλλέας Α. Χατζόπουλος και Μακρίνα Γ. Αθανασιάδου μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του τελευταίου.

    Η νέα απάντηση

    Δεν πέρασαν παρά λίγα 24ωρα και η πλευρά που είναι απέναντι στον κ. Χριστόφορο Παυλίδη απάντησε στην απάντησή του.

    Αναφέρουν χαρακτηριστικά οι παλαιοί μέτοχοι:

    Πριν από τρεις μήνες, ο «αγαπημένος» μας αδερφός Χριστόφορος Παυλίδης, με τις δηλώσεις του στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, έθεσε τον εαυτό του και την εταιρεία «Παυλίδης Μάρμαρα-Γρανίτες Α.Ε.» και ήδη «Παυλίδης Μάρμαρα-Γρανίτες Μον. Α.Ε.», στο επίκεντρο του δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος και δη της ερευνητικής δημοσιογραφίας, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα το δόλιο σχέδιο που εξύφανε εις βάρος μας και σε βάρος της μνήμης και του έργου του ιδρυτή της εταιρείας, Ευκλείδη Παυλίδη.

    Ήδη σήμερα, ο Χριστόφορος Παυλίδης ευρίσκεται έμπροσθεν των συνεπειών των πράξεων του. Συνέπειες τις οποίες αντιμετωπίζει με πανικό, ύβρεις και απειλές. Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στα όργανα της οποίας έχουμε αποταθεί, διατηρούμε την πεποίθηση ότι αυτή θα πράξει τα δέοντα.

    Άλλωστε η αλήθεια μοιάζει με τον κιννάβαρι, όσο και να προσπαθεί κάποιος να την καλύψει, αυτή πάντοτε θα βρίσκει το δρόμο προς το φως.

    Μετά τιμής,
    Χριστίνα Ε. Παυλίδου, Κυριάκος Ε. Παυλίδης, Αχιλλέας Α. Χατζόπουλος, Μακρίνα Γ. Αθανασιάδου

    δια του πληρεξουσίου δικηγόρου
    Ανδρέα Χ. Μήτσαινα

     

    Διαβάστε επίσης:

    Μάρμαρα Παυλίδης: Ο Χριστόφορος Παυλίδης παίρνει πίσω την εταιρεία- Εξαγόρασε τις μετοχές της Dolit Investments
    Μάρμαρα Παυλίδης – ECM: Το χρονικό μίας προδιαγεγραμμένης αποεπένδυσης



    ΣΧΟΛΙΑ