• Business

    Elon Musk: Εγκαίνια για το πρώτο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της Tesla, έξω από το Βερολίνο

    • Bloomberg
    O Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk

    O Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk


    Σχεδόν 19 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η Tesla διαθέτει ένα δίκτυο εργοστασίων αυτοκινήτων που εκτείνεται σε όλο τον κόσμο.

    Η κορυφαία εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων εγκαινιάζει την Τρίτη επίσημα το εργοστάσιο συναρμολόγησης της έξω από το Βερολίνο, το πρώτο εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων της Tesla στην Ευρώπη.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Elon Musk και ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς πρόκειται να παρευρεθούν και οι δύο στην επίσημη έναρξη της παραγωγής, στις εγκαταστάσεις των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ (5,5 δισ. δολ.).

    Το εργοστάσιο — που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια — θα ενισχύσει την ικανότητα της Tesla να κατασκευάζει σπορ οχήματα Model Y, την ώρα που η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αυξάνει το κόστος των καυσίμων και δίνει ώθηση στην ήδη ταχέως αυξανόμενη ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων.

    Το ερώτημα για τον 50χρονο Musk, είναι πόσο γρήγορα μπορεί η εταιρεία να αυξήσει την παραγωγή εν μέσω των προκλήσεων της αλυσίδας εφοδιασμού σε ολόκληρη τη βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων των ελλείψεων ημιαγωγών και πρώτων υλών για μπαταρίες.

    «Η έναρξη της παραγωγής είναι καλή, αλλά η παραγωγή όγκου είναι το δύσκολο κομμάτι», είπε ο Musk κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο εργοτάξιο του εργοστασίου τον Οκτώβριο. Επίσης, επισήμανε τότε ότι η Tesla θα στόχευε στην κατασκευή 5.000 έως 10.000 οχημάτων την εβδομάδα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

     

    Το εργοστάσιο της Tesla στο Gruenheide είναι απαραίτητο για τους στόχους του Musk να ενισχύσει την παγκόσμια παραγωγή και να κατακτήσει περισσότερο την αναπτυσσόμενη αγορά EV της Ευρώπης. Την περασμένη εβδομάδα έγραψε στο Twitter ότι επεξεργαζόταν ένα νέο «master plan» για την αυτοκινητοβιομηχανία και έγραψε τη Δευτέρα ότι «η κλιμάκωση σε ακραίο μέγεθος» θα ήταν μεταξύ των βασικών θεμάτων.

    Τα εγκαίνια του εργοστασίου είναι η υλοποίηση της ανακοίνωσης-έκπληξη που έκανε ο Musk στο κοινό τον Νοέμβριο του 2019, λαμβάνοντας ένα βραβείο αυτοκινήτου σε μια λαμπερή εκδήλωση στο Βερολίνο, με τους επικεφαλής των BMW, Volkswagen και Audi.

    Τα οχήματα θα βγαίνουν τώρα από τη γραμμή παραγωγής στην καρδιά της αυτοκινητοβιομηχανίας της Γερμανίας, όπου η Tesla απασχολεί πλέον περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους.

    Παρόλο που η Tesla κινήθηκε γρήγορα για την κατασκευή της εγκατάστασης, υπήρξαν κατά διαστήματα πολύμηνες καθυστερήσεις, που προκαλούσαν την οργή του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου.

    Οι ανησυχίες επικεντρώθηκαν γύρω από τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των εργασιών, με ακτιβιστές να αντιτίθενται στο κόψιμο των δέντρων και στις επιπτώσεις που θα είχε η εγκατάσταση στην άγρια ​​ζωή και την παροχή νερού.

    Διαβάστε ακόμη:

    Tesla: Αυξάνει τις τιμές σε όλα τα μοντέλα – Πόσο κοστίζει το φθηνότερο



    ΣΧΟΛΙΑ