• Business

    Tesla: Αυξάνει τις τιμές σε όλα τα μοντέλα – Πόσο κοστίζει το φθηνότερο

    • Bloomberg
    Ο Elon Musk, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ποζάρει σε ένα μοντέλο της εταιρείας κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Άμστερνταμ.

    Ο Elon Musk, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ποζάρει σε ένα μοντέλο της εταιρείας


    Η Tesla αύξησε τις τιμές σε όλα τα οχήματά της, μετά την επισήμανση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Elon Musk, ότι έχει αυξηθεί το κόστος των εταιρειών που διευθύνει.

    Το φθηνότερο Model 3 στις ΗΠΑ έχει τώρα κόστος 46.990 δολάρια, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Tesla. Η εταιρεία αύξησε τις τιμές κατά 3% έως 5% τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Κίνα, δήλωσε ο Dan Levy, αναλυτής της Credit Suisse, σε σημείωμα προς τους πελάτες.

    Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας, έγραψε στο twitter ότι τόσο η Tesla όσο και η Space Exploration Technologies βλέπουν «σημαντικό» πληθωρισμό στις πρώτες ύλες και τα logistics.

    Οι εταιρείες κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων και πυραύλων δεν είναι οι μόνες που το διαπιστώνουν. Ο δείκτης S&P GSCI — ένα σημείο αναφοράς για την αγορά εμπορευμάτων — εκτινάχθηκε κατά 20% τις πρώτες πέντε ημέρες του μήνα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από το 1970.

    Πρόκειται για τον δεύτερο γύρο αυξήσεων των τιμών της Tesla την τελευταία εβδομάδα.

    Η εταιρεία είχε προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση σε ορισμένες εκδόσεις του Model 3 και του Y στις 9 Μαρτίου στις ΗΠΑ, ενώ ακολούθησε αύξηση στα οχήματα που κατασκευάζονται στην Κίνα σε αυτήν την αγορά, στις 10 Μαρτίου.

    Διαβάστε ακόμη:

    Tesla: Έλαβε την τελική άδεια για τη λειτουργία του giga-εργοστασίου της στο Βρανδεμβούργο



    ΣΧΟΛΙΑ