• Business

    Έλον Μασκ: Έρχονται δύσκολοι καιροί στην οικονομία – Αλλαγή «πλεύσης» στην Tesla

    • NewsRoom
    Elon Musk

    Έλον Μασκ


    Η Tesla δεν έχει «ανοσία» στο παγκόσμιο αρνητικό οικονομικό αποτύπωμα, ανέφερε ο Έλον Μασκ, ο οποίος προειδοποίησε για μεγάλες δυσκολίες τους επόμενους 12 μήνες, ενώ υποσχέθηκε μια αλλαγή «πλεύσης» της εταιρείας, προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα.

    Στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της εταιρείας χθες στο Όστιν του Τέξας, ο Μασκ μίλησε για τη ζήτηση οχημάτων και τον τρόπο που η εταιρεία θα μπορούσε να αποσπάσει γρήγορα κέρδη από τον ανταγωνισμό σε μια αργή οικονομία.

    Επισημαίνοντας ότι έρχονται δύσκολοι καιροί ακόμη και για την Tesla, τον ηγέτη της αγοράς στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ο Μασκ είπε ότι η εταιρεία θα προσπαθήσει να διαφημίσει τα οχήματά της, κάτι που δεν έχει κάνει στο παρελθόν.

    Σημειώνεται ότι ο Μασκ δέχεται πιέσεις για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με την έλλειψη ενός επαρκούς και σωστού διαδόχου.

    Επίσης, δέχεται επικρίσεις για τον περιορισμό της ζήτησης και τις καθυστερήσεις ορισμένων νέων μοντέλων, καθώς και για  τη συμμετοχή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitter, την οποία αγόρασε τον Οκτώβριο.

    «Υπήρξε μια βραχυπρόθεσμη απόσπαση της προσοχής μου γιατί έπρεπε να κάνω μια μεγάλη ‘χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς’ στο Twitter για να διασφαλίσω την επιβίωση της εταιρείας», δήλωσε χθες ο Μασκ.

    Προσέτι, την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε ότι η πρώην διευθύντρια διαφήμισης των μέσων ενημέρωσης NBCUniversal, θα τον διαδεχθεί ως Διευθύνουσα Σύμβουλος του Twitter και ότι θα επικεντρωθεί στα προϊόντα και την τεχνολογία της εταιρείας.

    Παράλληλα όμως, δεν φαίνεται ότι θα αποστασιοποιηθεί τελείως, καθώς έστειλε ένα email στο προσωπικό τη Δευτέρα λέγοντας πως η εταιρεία δεν μπορεί να κάνει νέες προσλήψεις, συμπεριλαμβανομένων των εξωτερικών συνεργατών, εκτός και αν τις εγκρίνει ο ίδιος προσωπικά, ενώ ζήτησε και από τα στελέχη να «σκεφτούν προσεκτικά» πριν υποβάλουν αιτήματα προσλήψεων.

    Πηγή: Reuters

    Διαβάστε επίσης: 

    Siemens: Αυξάνονται οι παραγγελίες και τα έσοδα – Αισιοδοξία για το β’ τρίμηνο

    ΔΕΠΑ Εμπορίας: Καλύπτει τα έξοδα για την ανακαίνιση της ψυχιατρικής κλινικής του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης



    ΣΧΟΛΙΑ