• Business

    Siemens: Αυξάνονται οι παραγγελίες και τα έσοδα – Αισιοδοξία για το β’ τρίμηνο

    • NewsRoom
    Roland Busch, Διευθύνων σύμβουλος Siemens

    Roland Busch, Διευθύνων σύμβουλος Siemens


    Εκτινάχθηκαν τα έσοδα και οι παραγγελίες της Siemens ξανά μέσα στο 2023, με τις κύριες δραστηριότητες της εταιρείας να συνδυάζουν προϊόντα με ψηφιακές λύσεις που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα.

    Η γερμανική εταιρεία εμφάνισε αύξηση εσόδων από 9% έως 11% μέχρι στιγμής φέτος, από 7% έως 10% προηγουμένως, όπως ανακοίνωσε σήμερα, οδηγώντας επίσης σε αύξηση των αναμενόμενων κερδών.

    Μετά από μια άνοδο της ζήτησης κατά το δεύτερο τρίμηνο, η εταιρεία ανέφερε ότι οι παραγγελίες πρόκειται να ομαλοποιηθούν κατά το β’  εξάμηνο.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, βιομηχανικοί κατασκευαστές όπως η Siemens επωφελούνται από τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας που βελτιώνονται και η ζήτηση διατηρείται σταθερή, παρά την αβεβαιότητα στις παγκόσμιες αγορές.

    Οι εκκρεμείς παραγγελίες της εταιρείας αυξήθηκαν και πάλι κατά τη διάρκεια του τριμήνου στο ιστορικό υψηλό των 105 δισεκατομμυρίων ευρώ (114 δισεκατομμύρια δολάρια), μετά από μία κίνηση που αφορά τον τομέα των μεταφορών και ειδικά των τρένων.

    Η εταιρεία διατείνεται ότι για το β’  εξάμηνο του οικονομικού έτους, αναμένει έσοδα από παραγγελίες ύψους 30 δισ. ευρώ.

    Ωστόσο, ενώ τα κέρδη αυξήθηκαν, οι παραγγελίες στη μονάδα παραγωγής εργοστασιακών προϊόντων και σχετικών ψηφιακών υπηρεσιών, οι παραγγελίες μειώθηκαν κατά 10%.

    Στις έξυπνες υποδομές, με προϊόντα μείωσης αποτυπώματος  άνθρακα, οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 9%, και  έτσι ενισχύθηκαν οι προσδοκίες για περαιτέρω έσοδα και αποδόσεις.

    «Βιώνουμε ρεκόρ παραγγελιών, το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε αισιόδοξοι για το 2023 και για το 2024», δήλωσε εκτός άλλων ο διευθύνων σύμβουλος Roland Busch σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV. «Προσδοκούμε ωστόσο να επιστρέψουμε σε καλύτερους χρόνους παράδοσης», συμπλήρωσε.

    Διαβάστε επίσης: 

    Πέτρος Παππάς (Star Bulk): Ναυπηγεί 7 οικολογικά πλοία το 2024 και διατήρησε κέρδη ύψους 45,9 εκατ. δολ. παρά τη μείωση των εσόδων

    O όμιλος Γκριμάλντι δρομολογεί το πρώτο ηλεκτρικό ακτοπλοϊκό πλοίο στις Βαλεαρίδες Νήσους!



    ΣΧΟΛΙΑ