• Business

    Ελληνικό: Πιο κοντά η μεταβίβαση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στη Lamda (upd)

    Το Ελληνικό προσεχώς


    Ικανοποίηση επικρατεί στη Lamda Development για την ολοκλήρωση της ιδιοκτησιακής ωρίμανσης του ακινήτου στο Ελληνικό, καθώς η Ολομέλεια της Βουλής προχώρησε σήμερα στην κύρωση της σύμβασης για τη μεταβίβαση των εμπράγματων δικαιωμάτων στον Μητροπολιτικό Πόλο του Ελληνικού από το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) στην Ελληνικό Α.Ε.

    Πρόκειται για εξέλιξη κεφαλαιώδους σημασίας για τη χώρα, την οικονομία και την τοπική κοινωνία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

    Μάλιστα η διοίκηση της εταιρείας μιλώντας στους αναλυτές με αφορμή τα αποτελέσματα τριμήνου πριν λίγη ώρα χαρακτήρισε «ορόσημο» τις εξελίξεις των τελευταίων ημέρων.

    Όπως εκτιμά η Lamda είναι πλέον θέμα λίγων εβδομάδων το εμβληματικό έργο του Ελληνικού να ξεκινήσει. Ο επενδυτής προβλέπεται να καταβάλει εντός του Ιουνίου, το ποσό που αναλογεί στην πρώτη δόση (περίπου 300 εκατ. ευρώ) ώστε να αποκτήσει τις μετοχές της Ελληνικό Α.Ε.

    Αναφορικά με τις εκκρεμότητες για το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής μένει η άδεια καζίνο με τη σχετική σύμβαση να βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ θετικές για το έργο του Ελληνικού εξελίξεις υπάρχουν στο δικαστικό μέτωπο με τις τελευταίες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

    «Από την πλευρά μας προχωρούμε κανονικά και μάλιστα έχουμε επιταχύνει τις διαδικασίες σε σχέση με τις μελέτες και τις πρόδρομες εργασίες» σημείωσε επίσης η διοίκηση της Lamda.

    Το σχέδιο νόμου το οποίο σήμερα ψηφίστηκε από την Βουλή και το οποίο κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών είναι το αποτέλεσμα μιας ιδιαίτερα απαιτητικής και περίπλοκης διαδικασίας.

    Διαβάστε επίσης: 

    Χρήστος Σταϊκούρας: Οι 14 ενέργειες για την εκκίνηση της επένδυσης του Ελληνικού

    Οι πέντε προβλέψεις της σύμβασης μεταβίβασης για την επένδυση στο Ελληνικό



    ΣΧΟΛΙΑ