• Business

    Ελληνική ναυτιλιακή πουλά πλοίο της για πρώτη φορά μετά από χρόνια


    Στην πώληση του παλαιότερου πλοίου της μεταφοράς LPG φέρεται να προχώρησε η ελληνική ναυτιλιακή Eletson των οικογενειών Καρασταμάτη, Κέρτσικοφ, Χατζηελευθεριάδη.

    Πρόκειται για το πλοίο Mathraki (χωρητικότητας 23.000 cbm, κατασκευής 2003), το οποίο σύμφωνα με ναυλομεσίτες πωλήθηκε έναντι 16 εκατ. δολαρίων στην εταιρεία Soechi Lines της Ινδονησίας, αν και εκπρόσωπος της εταιρείας διέψευσε τις πληροφορίες.

    Το συγκεκριμένο πλοίο απασχολείται αυτήν την περίοδο στο E3 Pool με έδρα της  Σιγκαπούρη, στο οποίο συνεργάζονται η Eletson και η δανέζικη εταιρεία Evergas. Σημειωτέον ότι εφόσον επιβεβαιωθεί η πώλησή του, θα είναι η πρώτη άμεση πώληση πλοίου της Eletson εδώ και αρκετά χρόνια.

    Συμπεριλαμβανομένου του Mathraki, η Eletson διαθέτει στόλο αποτελούμενο από συνολικά 40 πλοία, εκ των οποίων 25 τάνκερ και 15 πλοία μεταφοράς αερίου. Η εταιρεία έχει παραλάβει φέτος δύο νεότευκτα aframaxes, τα Folegandros και Kastelorizo (αμφότερα χωρητικότητας 109.000 dwt), από τα κινεζικά ναυπηγεία Shanghai Waigaoqiao.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, αν η αγοραπωλησία επιβεβαιωθεί, το Mathraki θα είναι το νεότερο πλοίο στον στόλο των πλοίων μεταφοράς LPG της Soechi Lines, ο οποίος αποτελείται από 4 πλοία με μέσο όρο ηλικίας τα 22 χρόνια. Η Soechi Lines είναι εξάλλου ιδιαίτερα δραστήρια στην αγορά των τάνκερ, καθώς διαθέτει περίπου 35 πλοία, τέσσερα εκ των οποίων έχει αποκτήσει εντός του τελευταίου 12μήνου.



    ΣΧΟΛΙΑ