• Parties μόνο parties, η νέα κόντρα στην Ελλάκτωρ, τα ρουσφέτια στην Εθνική Τράπεζα και το big deal Μεγάλου – Περιστέρη

    Προς το παρόν, από το κελί του Δημήτρη Κουτσολιούτσου στον Κορυδαλλό , μπαινοβγαίνουν τα κορυφαία ονόματα της νομικής επιστήμης στη χώρα μας.

    image

    Parties, μόνο parties στο Μονακό 

    Οι επόμενες 10-11 ημέρες θα είναι στην κυριολεξία καυτές.

    Όχι βέβαια στην Αθήνα αλλά στο διαμαντοφορεμένο Μονακό.

    Εκεί που θα βρίσκονται μερικοί από τους ισχυρούς του χρήματος.

    Πληροφορούμαι ότι τα ατελιέ haute couture όπως και οι exclusive boutiques με τα Saint Laurent, Valentino, Tom Ford γνωρίζουν στιγμές δόξας λαμπρής.

    Οι κυρίες και δεσποινίδες προετοιμάζονται κάνοντας super στυλιστικές επιλογές για τη βάφτιση της οικογένειας Ζαννή (αυτό το Σάββατο) και τους γάμους του Σάμι Ζειν της Naftomar (σε 10 ημέρες)  στο Μόντε Κάρλo.

    Η εκ Λιβάνου οικογένεια του Ριαντ και της Ράνας Ζέιν (είναι οι γονείς του Σάμι Ζειν), ζει και εργάζεται εδώ και πολλές δεκαετίες στην Αθήνα.

    Η Naftomar είναι μια από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες.

    Νονές του λιλιπούτειου μικρού της οικογένειας Ζαννή θα είναι η κ. Μαχά και η Κατερίνα Στασινοπούλου.

    Στις 25 Σεπτεμβρίου πάντως, θα ταξιδέψει στο Μονακό και η Άννα Βίσση για να δώσει για πρώτη φορά μια μοναδική συναυλία (για την ακρίβεια dinner show) στο Monte Carlo Sporting, στην αίθουσα Salle des Etoiles.

    Τα έσοδα από τις πωλήσεις των εισιτηρίων (που ξεκινούν από 707 ευρώ το άτομο χωρίς ποτό), θα διατεθούν στο Ίδρυμα που έχει ιδρύσει ο Αλβέρτος του Μονακό.

    Ήδη πολλοί από τους επιχειρηματίες με τις συζύγους τους ή τις φίλες τους έφτασαν στο Μονακό.

    Οι περισσότεροι θα πετάξουν είτε αύριο είτε την Παρασκευή.

    Ριαντ και Ράνα Ζειν της Naftomar

     

     

    Parties και Porsche στο Μιλάνο, με τα κέρδη της ΔΕΗ;

    Ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει την αγορά η πίεση που δέχεται η μετοχή της ΔΕΗ ΔΕΗ -0,53% 11,30 καθώς παρά το γεγονός ότι η θυγατρική της πουλήθηκε με ένα ιδιαίτερα υψηλό τίμημα, εν τούτοις η μετοχή έχει υποχωρήσει στα 9,30 ευρώ από 10,80 ευρώ που έφτασε την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, μετά την ανακοίνωση του deal με τον ΔΕΔΔΗΕ.

    Κάποιες πηγές επιμένουν ότι το Helikon Investment (με έδρα το Μιλάνο) που κατέχει άνω του 5% των μετοχών της ΔΕΗ, αποφάσισε να ρευστοποιήσει μέρος της συμμετοχής του…

    Άρα εν αναμονή των εξελίξεων.

    Φυσικά αυτοί που αγοράσαν δεν είναι χαζοί…θα περιμένουν την επόμενη άνοδο.

    Όπως γίνεται πάντα…

    Τώρα όσον αφορά το Helicon ίσως οι ιδιοκτήτες του έχουν ζηλέψει το τελευταίο μοντέλο Porsche για τις εξόδους τους, οπότε αποφάσισαν να πάρουν κάποια κέρδη που σημαίνει και υψηλά bonus.

    Ωραίο το Μιλάνο τελικά!!!

     

    Η μάχη της Ελλάκτωρ 1

    Άλλο ένα επεισόδιο της διαμάχης των μετόχων της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -2,31% 2,54 παρακολουθήσαμε χθες.

    Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά «απορρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η Greenhill των εφοπλιστών Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη για τις αποφάσεις της ετήσιας τακτικής συνέλευσης της Ελλάκτωρ τον περασμένο Ιούνιο.

    Nα σημειωθεί ότι με απόφαση της γενικής συνέλευσης της Ελλάκτωρ, για τα επόμενα 5 χρόνια οι αποφάσεις για αυξήσεις κεφαλαίου δεν θα λαμβάνονται από τη Γενική Συνέλευση, αλλά από το ΔΣ.

    Να σημειωθεί ότι τότε δεν είχε επιτραπεί στην Greenhill να συμμετάσχει στην γενική συνέλευση εξαιτίας ζητημάτων που υπήρχαν με τις απαραίτητες εξουσιοδοτήσεις, όπως είχε επισημάνει ο πρόεδρος της Ελλάκτωρ και πρόεδρος της γενικής συνέλευσης Γιώργος Μυλωνογιάννης.

    Παρά την αντίδραση των δικηγόρων των δύο εφοπλιστών η γενική συνέλευση είχε ψηφίσει να μην συμμετάσχει η Greenhill η οποία κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα με στόχο να ανατρέψει εκείνη την απόφαση.

    Πριν από λίγες εβδομάδες, είχε απορριφθεί η αίτηση προσωρινής διαταγής και τώρα το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε και την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των κ.κ. Μπάκου και Καϋμενάκη.

     

    Η μάχη της Ελλάκτωρ 2

    Από την άλλη πλευρά όμως ανεξάρτητες πηγές  υποστηρίζουν σχετικά με την μεγάλη αυτή υπόθεση ότι:

    “Η απόφαση αυτή των ασφαλιστικών σε καμία περίπτωση δεν κλείνει το ζήτημα .

    Όλα θα κριθούν στην εκδίκαση της κυρίας δίκης σε 100 ημέρες από εχθές.

    Αντιθέτως η απόφαση ξεκαθαρίζει ότι η Aeolus είχε όντως συμφωνήσει να ασκεί η Greenhill τα δικαιώματα ψήφου και το γεγονός ότι αυτό δεν αποτυπώνονταν στο ΣΑΤ δεν συνιστά λόγο να αποκλειστεί η Greenhill.

    Τα ασφαλιστικά από τη φύση τους δεν μπαίνουν στην ουσία της υπόθεσης .

    Στη κυρία δίκη επι τη βάσει της απόφασης των ασφαλιστικών το δικαστήριο θα  κρίνει αν οι τουλάχιστον τρεις επιστολές της Αεολους επαρκούσαν για να μην έχει αμφιβολία η Ελλάκτωρ ότι τα δικαιώματα ψήφου τα ασκεί η Greenhill.

    Το μόνο βέβαιο πλέον είναι ότι για να ψηφίσει ένας μέτοχος στην Ελλάκτωρ η θα πρέπει να ψηφίζει σύμφωνα με τις επιθυμίες της διοίκησης η θα πρέπει να προσλαμβάνει στρατιές δικηγόρων σε μια προσπάθεια να τηρηθούν όλες οι τυπικότητες.”

     

    Ο Ελπιδοφόρος θα είναι ο επόμενος Οικουμενικός Πατριάρχης;

    Εμείς οι μοναχοί του Αγίου Όρους, συζητήσαμε πολλές ώρες , για την απροσδόκητη εμφάνιση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου,  δίπλα στον Ταγίπ Ερντογάν, στα εγκαίνια του τουρκικού ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης.

    Οι σοφοί πατέρες της μονής κατέληξαν, μετά από πολύ σκέψη, ότι με την κίνηση αυτή ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος έθεσε εαυτόν στην πρώτη γραμμή για την -οψέποτε προκύψει- διαδοχή στον Πατριαρχικό θρόνο, στο Φανάρι.

    Ο Ελπιδοφόρος είναι κάτοχος Τουρκικού διαβατηρίου, έχει αποδεδειγμένα υψηλές διπλωματικές ικανότητες και διεθνείς διασυνδέσεις που μπορούν να αποβούν χρήσιμες για την Ορθοδοξία. …

     

    Προεκλογικά ρουσφέτια στην Εθνική Τράπεζα

    Αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες στην Εθνική Τράπεζα δεν έχει προηγούμενο. Θυμίζει άλλες εποχές.

    Στις 18 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι της Εθνικής ψηφίζουν για τη συνδικαλιστική τους ηγεσία.

    Για πρώτη φορά όμως η ηγετική παράταξη του ΠΑΣΟΚ (κυριαρχεί στους κόλπους των υπαλλήλων της Εθνικής δεκαετίες τώρα) θα κατέβει στις εκλογές διχασμένη.

    Το ΚΙΝΑΛ και το ΠΑΣΟΚ θα συγκρουστούν, η παράταξη Κούκου με την παράταξη Παναγόπουλου.

    Ο σημερινός πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Εθνικής Γιώργος Μότσιος κατέχει επιπλέον και τη θέση του Προέδρου της ΟΤΟΕ κι αυτή η διπλοθεσία δεν αρέσει σε πολλούς.

    Ο προεκλογικός αγώνας ωστόσο έχει πολλές παράπλευρες ωφέλειες και απώλειες….

    Αυτό που ίσως δεν ξέρουν πολλοί είναι, ότι οι θέσεις του Προσωπάρχη και του Βοηθού Γενικού Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού της Τράπεζας και του Ομίλου, έχουν δοθεί από τη διοίκηση με βάση τις ….επιθυμίες (όχι τις εντολές) των συνδικαλιστών της Εθνικής.

     

    Όργιο προαγωγών, μεταθέσεων και μετακινήσεων

    Ο κ. Γεώργιος   Αρμελινιός, Βοηθός Γενικός Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Τράπεζας και του Ομίλου, ηλικίας πέριξ των 60 ετών, παραμένει στη θέση του παρά το γεγονός ότι έχει -κυριολεκτικά- πρωταγωνιστήσει σε όλα τα προγράμματα Εθελουσίας Εξόδου που έχει εφαρμόσει η διοίκηση της Εθνικής.

    Ως αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες του ο κ. Αρμελινιός έχει καταφέρει να διορίσει τη σύζυγο αλλά και την κόρη του στον Όμιλο της Εθνικής.

    Τώρα πρωταγωνιστεί στο Συμβούλιο Προαγωγών,  με βάση μια λίστα «προτιμήσεων» από τον Σύλλογο Εργαζομένων.

    Από την άλλη όμως πλευρά, υπάρχει ένας άλλος κατάλογος «προτιμήσεων» για προαγωγές, μεταθέσεις και αναβαθμίσεις τον οποίο χειρίζεται η προσωπάρχης της Εθνικής κυρία Μπάρκα η οποία έχει τις δικές πολιτικοσυνδικαλιστικές προτεραιότητες ενόψει των εκλογών.

    Όλα αυτά γίνονται μέσα στην Εθνική, εν αγνοία (;) ή τουλάχιστον με την απόλυτη ανοχή της διοίκησης η οποία προσπαθεί να διαχειριστεί τις μεγάλες προκλήσεις του τραπεζικού συστήματος, αφήνοντας τα «μικρά» ζητήματα των ρουσφετολογικών εξυπηρετήσεων στους πράσινους και κόκκινους συνδικαλιστές…

     

    Ο Παύλος Μυλωνάς αποκάλυψε τη νέα στρατηγική των τραπεζών

    Μέχρι σήμερα οι τράπεζες αξιολογούσαν την πιστοληπτική αξιοπιστία των επιχειρήσεων που δανειοδοτούσαν, με βάση το παρελθόν τους: τα μεγέθη του ισολογισμού, την πιστοληπτική συμπεριφορά κλπ.

    Το Ταμείο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης αλλάζει αυτή την πρακτική.

    Η αξιολόγηση των αιτήσεων για χρηματοδότηση με τη βοήθεια του Ταμείου Ανάκαμψης θα αξιολογούνται με βάση το επενδυτικό σχέδιο, την προοπτική, το μέλλον.

    Ο CEO του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς, διαβεβαίωσε πως ακριβώς επειδή τα δάνεια μέσω του RRF θα είναι αποκλειστικά για νέες επενδύσεις και όχι για την τακτοποίηση παλιών υποχρεώσεων, η αξιολόγηση των αιτήσεων θα είναι διαφορετική.

    Στη χθεσινή πολύ χρήσιμη και αποκαλυπτική εκδήλωση, η διοίκηση της Εθνικής (Μυλωνάς-Καραμούζης- Θεοφιλίδου) μαζί με τον αναπλ. Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη απευθύνθηκαν στους επιχειρηματίες πελάτες του Ομίλου, για τα 12,7 δισεκ. δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης τα οποία μαζί με την μόχλευση των τραπεζών και τις επιχορηγήσεις, θα μετατραπούν σε διοχέτευση ρευστότητας 10 δις Ευρώ κάθε χρόνο για τα επόμενα 5 χρόνια.

     

    Το big deal της Τράπεζας Πειραιώς

    Ένα κοινοπρακτικό δάνειο 600 εκατ. Ευρώ θα συντονίσει η Τράπεζα Πειραιώς για να χρηματοδοτήσει την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ -1,09% 16,26 στο εγχείρημα της απόκτησης της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Οδού.

    Ο επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου ανέλαβε την ευθύνη να «χτίσει» την τραπεζική ομάδα που θα ενισχύσει τον Γιώργο Περιστέρη και σ’ αυτή την προσπάθεια.

    Πιθανολογείται ότι θα συμμετάσχει ακόμα μια τράπεζα.  Το θέμα συζητήθηκε στο χθεσινό board της Τράπεζας Πειραιώς.

    Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ  μαζί με την EGIS PROJECTS S.A. πρέπει να  καταβάλουν 1,5 δις Ευρώ και θα αποκτήσουν το δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού (και 3 κάθετων οδικών αξόνων) για χρονική περίοδο 35 ετών ενώ επιπλέον θα καταβάλουν στο Ελληνικό Δημόσιο το 7,5% επί των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων διοδίων, ΣΕΑ κτλ δηλαδή 850 εκατ. Ευρώ.

    Οι επενδύσεις (υποχρεωτικές εργασίες) που ο ανάδοχος υποχρεούται να χρηματοδοτήσει και να υλοποιήσει σε χρονικό ορίζοντα 5 ετών ανέρχονται σε ποσό περίπου 420 εκατ. Ευρώ.

    Ολες τις  συζητήσεις για τα δάνεια τις χειρίζεται, η σιδηρά  κυρία της ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Group General Financial Manager και μέλος του ΔΣ, Πόπη Λαζαρίδου.

    Not bad για τις τραπεζικές συμμαχίες που χτίζει το αφεντικό της ΓΕΚΤΕΡΝΑ.

     

    Πόπη Λαζαρίδου, Group General Financial Manager και μέλος του ΔΣ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

     

    2,4  δισ. ευρώ η Αττική Οδός

    Μετά την Εγνατία Οδό και τον διαγωνισμό για τον ΔΕΔΔΗΕ ο πήχης έχει ανέβει ψηλά.

    Πολύ ψηλά.

    Πόσα νομίζετε ότι στοχεύει να εισπράξει το Ελληνικό Δημόσιο από την διαγωνιστική διαδικασία για την λειτουργία, συντήρηση και 30ετή εκμετάλλευση της Αττικής Οδού;

    Ούτε λίγο ούτε πολύ 2,4 δις Ευρώ. Αυτός είναι πλέον ο στόχος.

    Στον διαγωνισμό θα συμμετάσχουν όλα τα μεγάλα ονόματα του Ελληνικού Κατασκευαστικού κλάδου.

    Επειδή όμως αυτού του μεγέθους τα κεφάλαια δεν είναι διαθέσιμα στην Ελληνική αγορά, οι επιλογές της κυβέρνησης είναι δύο:

    • Είτε θα ανοίξει το παιχνίδι ώστε να ενθαρρύνει τη συμμετοχή πολύ μεγάλων ξένων κατασκευαστικών ομίλων
    • είτε θα «κλείσει» το παιχνίδι με την κατάτμηση του διαγωνισμού σε 3 μέρη (παραχώρηση, επέκταση, συντήρηση) και με τον τρόπο αυτό να αποκτήσουν συγκριτικό πλεονέκτημα οι Ελληνικοί Όμιλοι.

    Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμη ληφθεί γιατί και μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, οι απόψεις διίστανται.

    Υπάρχουν αυτοί που θέλουν η επέκταση της σύμβασης για την Αττική Οδό να αποτελέσει ένα ακόμη μεγάλο success story προσέλκυσης ξένων επενδυτών στην πραγματική οικονομία της χώρας.

    Υπάρχουν και οι άλλοι που θεωρούν ότι η σύμβαση αυτή μπορεί να αναζωογονήσει τον εγχώριο κατασκευαστικό κλάδο και θα του προσφέρει «ψωμοτύρι» για τα επόμενα 30 χρόνια.

    Σε κάθε όμως περίπτωση ο πήχης για το αναμενόμενο τίμημα έχει τεθεί στα 2,4 δις Ευρώ….

     

    Οι αλλαγές των δικηγόρων του Δημήτρη Κουτσολιούτσου

    Ως άνθρωπος του Θεού πρέπει να σας πως ότι η υπόθεση Folli Follie αρχίζει να με τρομάζει. Στις δικαστικές αίθουσες θα υπάρξουν εκκωφαντικές αποκαλύψεις.

    Προς το παρόν, από το κελί του Δημήτρη Κουτσολιούτσου στον Κορυδαλλό , μπαινοβγαίνουν τα κορυφαία ονόματα της νομικής επιστήμης στη χώρα μας.

    Στην ποινική διαδικασία, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος χρησιμοποιούσε τις συμβουλές του καθηγητή Νομικής Γιάννη Γιαννίδη.

    Την ίδια ώρα ο γιός του Τζώρτζης συμβουλευόταν τον άλλο καθηγητή Νομικής τον Ηλία Αναγνωστόπουλο.

    Για να μην απορείτε, το τιμολόγιο των καθηγητών νομικής επιστήμης ανέρχεται σε 280 Ευρώ για κάθε ώρα συμβουλής και συζήτησης.

    Κατόπιν ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος προσέλαβε τον Γιάννη Ηρειώτη. Μετά τον Γιαννίδη αποχώρησε και ο Ηριώτης.

    Τώρα τελευταία αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον Νίκο Κωνσταντόπουλο.  Το ερώτημα; Τους αλλάζει η τον αλλάζουν;

    Ο μόνος σταθερός στην ομάδα των νομικών συμβούλων της οικογένειας είναι ο καθηγητής Γιώργος Γεωργιάδης ο οποίος ωστόσο ασχολείται κυρίως με το αστικό τμήμα της  υπόθεσης.

    Σας υπόσχομαι ότι στην αυριανή προσευχή θα μάθω πολύ περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή την πολύκροτη υπόθεση …

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.