• Business

    Ελλάκτωρ: Συνάντηση του Άρη Ξενόφου με τους εφοπλιστές Δημήτρη Μπάκο και Ιωάννη Καϋμενάκη

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    ΕΛΛΑΚΤΩΡ

    Άρης Ξενόφος, CEO Ελλάκτωρ


    Έπειτα από την προχθεσινή ενημέρωση των αναλυτών η διοίκηση της Ελλάκτωρ με επικεφαλής στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον Άρη Ξενόφο έχει δρομολογήσει κύκλο επαφών με τους μετόχους της εταιρείας προκειμένου να τους ενημερώσει για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 120,5 εκατ. ευρώ και τις επόμενες στρατηγικές κινήσεις του Ομίλου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η αρχή έγινε χθες με τη συνάντηση που είχε ο κ. Ξενόφος και ο Ευθύμιος Μπουλούτας (πρόεδρος των θυγατρικών Άκτωρ Παραχωρήσεις και Ηλέκτωρ) με τους Δημήτρη Μπάκο και Ιωάννη Καϋμενάκη ιδιοκτήτες της Greenhill Investments Limited οι οποίοι συνοδεύονταν από τον Αλέξανδρο Εξάρχου πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Άκτωρ.

    Η Greenhill Investment των δύο προαναφερόμενων εφοπλιστών ελέγχει άμεσα το 16,95% της Ελλάκτωρ και το 8,63% μέσω option με την Pemanoaro Ltd των αδελφών Καλλιτσάντση και μέχρι στιγμής βρίσκεται απέναντι στη νέα διοίκηση του Ομίλου ζητώντας την αλλαγή της.

    Υπενθυμίζεται ότι η συνέλευση στις 2 Απριλίου έχει θέμα, εκτός από την αύξηση κεφαλαίου και την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, όπως έχουν αιτηθεί οι δύο εφοπλιστές.

    Ωστόσο, με δεδομένο ότι οι εξελίξεις που έχουν μεσολαβήσει (με κυρίαρχη αυτή της αποχώρησης της Reggeborgh Invest από τη ΓΕΚ Τέρνα) έχουν αφαιρέσει ένα σημαντικό μέρος της επιχειρηματολογίας της Greenhill μένει να δούμε τη στάση που θα τηρήσει στο εξής και αν θα συμμετέχει στην αύξηση διατηρώντας το ποσοστό της στον κατασκευαστικό Όμιλο.

    Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό στην προχθεσινή ενημέρωση των αναλυτών για την αύξηση κεφαλαίου, συμμετείχαν περισσότεροι από 150 αναλυτές, τόσο από Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Όπως σχολιάστηκε από κύκλους της διοίκησης η θετική ανταπόκριση από διεθνείς οίκους, οι οποίοι φαίνεται να επαναξιολογούν τη θέση της Ελλάκτωρ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πιστοποιεί την επανατοποθέτηση του Ομίλου στους βασικούς επιχειρησιακούς επενδυτικούς προορισμούς της χώρας.

    Διαβάστε επίσης:

    Τι είπε ο Άρης Ξενόφος στους αναλυτές για τις προτεραιότητες της Ελλάκτωρ και την σχεδιαζόμενη αύξηση κεφαλαίου των 120,5 εκατ.



    ΣΧΟΛΙΑ