• Business

    Ελλάκτωρ: Το πλαίσιο και το χρονοδιάγραμμα της ΑΜΚ

    • NewsRoom

    Άρης Ξενόφος, Διευθύνων Σύμβουλος της Ελλάκτωρ


    Έκδοση δικαιωμάτων ύψους 120,5 εκατ. ευρώ προτείνει για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) της Ελλάκτωρ το διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης. Με βάση τον τρέχοντα προγραμματισμό, η ΑΜΚ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2021.

    Από το ποσό των 120,5 εκατ. ευρώ της ΑΜΚ, 100 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν στην ΑΚΤΩΡ, δίνοντας στον κατασκευαστικό βραχίονα του Ομίλου τη δυνατότητα να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά του και να σταθεροποιήσει την απόδοσή του, και 20,5 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την επιτάχυνση του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

    Σε ό,τι αφορά πιο συγκεκριμένα την ΑΚΤΩΡ, 45 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν στην κάλυψη υποχρεώσεων που απορρέουν από διάφορα έργα, ενώ 55 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη κρίσιμων ληξιπρόθεσμων πληρωμών προς στην ελληνική αγορά.

    Τα οφέλη για την ΑΚΤΩΡ θα είναι τα εξής:

    • Αποκατάσταση ανταγωνιστικότητας
    • Σταθεροποίηση απόδοσης
    • Επιστροφή σε θετικές ταμειακές ροές μέχρι το τέλος του 2021
    • Θα είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί τις θετικές προοπτικές για τον κλάδο

    Όπως σημειώνεται στην παρουσίαση που έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα η Ελλάκτωρ, πέραν της σχεδιαζόμενης ΑΜΚ, σε ολόκληρο τον Όμιλο «τρέχει» αυτήν τη στιγμή Σχέδιο Μετασχηματισμού, με στόχο την αναδιάρθρωση του κόστους.

    Το Σχέδιο Μετασχηματισμού του Ομίλου αναμένεται να αποφέρει σημαντικά οφέλη, προσαρμόζοντας, όπως αναφέρεται, τη βάση κόστους στο σημερινό μέγεθος της επιχείρησης, εξασφαλίζοντας παράλληλα ευελιξία για το μέλλον.

    Μετά την ΑΜΚ, επισημαίνεται, ο Όμιλος θα είναι σε καλή θέση και με επαρκή κεφάλαια για να προχωρήσει με αναπτυξιακή στρατηγική.

    Το χρονοδιάγραμμα της προτεινόμενης ΑΜΚ

    Δείτε εδώ αναλυτικά την Παρουσίαση της Ελλάκτωρ



    ΣΧΟΛΙΑ