• Business

    Ελλάκτωρ: «Κλείδωσαν» τα 50 από τα 120,5 εκατ. ευρώ της αύξησης

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Άρης Ξενόφος, Διευθύνων Σύμβουλος της Ελλάκτωρ


    Εντείνεται η προσπάθεια της διοίκησης της Ελλάκτωρ προκειμένου να αποφασιστεί η αύξηση κεφαλαίου των 120,5 εκατ. ευρώ στη γενική συνέλευση της 22ας Απριλίου.

    Στο πλαίσιο αυτό εκτιμάται ως ιδιαίτερα σημαντική η δέσμευση της Reggeborgh για συμμετοχή στην αύξηση, τουλάχιστον, έως του ποσού των 50 εκατ. ευρώ, με την αγορά και τυχόν αδιάθετων μετοχών. Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό της στην Ελλάκτωρ δύναται να διαμορφωθεί περίπου στο 41%, χωρίς μάλιστα να υποχρεούται σε δημόσια πρόταση.

    Με ενδιαφέρον πάντα αναμένονται οι κινήσεις της Greenhill των εφοπλιστών Δ. Μπάκου και Ι. Καϋμενάκη, η οποία ελέγχει άμεσα 20,0589% της Ελλάκτωρ και 5,5235% μέσω option με την Pemanoaro των αδελφών Καλλιτσάντση – σύνολο 25,5822%. Δεν έχει ξεκαθαρίσει, μέχρι στιγμής, το τι θα πράξει. Για να διατηρήσει το ποσοστό της χρειάζεται να τοποθετήσει στην αύξηση περί τα 30 εκατ. ευρώ. Προς το παρόν πάντως με συνεχείς ανακοινώσεις επιτίθεται στη διοίκηση της Ελλάκτωρ και στην ολλανδική εταιρεία.

    Η Reggeborgh ελέγχει άμεσα 14,79% του κατασκευαστικού Ομίλου και έχει δικαίωμα προαίρεσης για 12,446% (η συμμετοχή του Λ. Μπόμπολα) σύνολο 27,2%. Δεσμεύεται να συμμετάσχει στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ εξασκώντας πλήρως τα δικαιώματα συμμετοχής της όπως απορρέουν από την υφιστάμενη μετοχική σύνθεση.

    Ταυτόχρονα και στην περίπτωση κατά την οποία μέτοχοι της Εταιρείας δεν ασκήσουν πλήρως τα δικαιώματα τους, η Reggeborgh θα αιτηθεί στο Δ.Σ. αγορά επιπρόσθετων μετοχών που θα προκύψουν από τυχόν αδιάθετα δικαιώματα μετόχων σύμφωνα με διαδικασία που θα ορίζεται στο ενημερωτικό δελτίο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Η συμμετοχή στην αύξηση με (α) εξάσκηση ίδιων δικαιωμάτων και (β) εξάσκηση τυχών αδιάθετων δικαιωμάτων θα γίνει μέχρι του συνολικού ποσού των 50 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα επίσης με τα όσα δεσμεύεται η Reggeborgh στην περίπτωση κατά την οποία εξασκηθούν πλήρως τα δικαιώματα ψήφου από τους υφιστάμενους μετόχους δεν θα αναλάβει επιπρόσθετη συμμετοχή.

    Σημειώνεται ωστόσο ότι η παραπάνω πρόθεση – δέσμευση δεν εμποδίζει την Reggeborgh να αγοράσει επιπρόσθετες μετοχές και να συμμετέχει στην αγοραπωλησία δικαιωμάτων στο μέλλον, εφόσον κριθεί ότι οι κινήσεις αυτές εντάσσονται στην επενδυτική της φιλοσοφία.

    Παράλληλα η ολλανδική εταιρεία προτίθεται να συμμετάσχει στο ομολογιακό δάνειο της Άκτωρ ως ομολογιούχος δανειστής με το σύνολο του ποσού 50 εκατ. υπό την προϋπόθεση έγκρισης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ από την επικείμενη εξ’ αναβολής έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων.

    Η αποπληρωμή του συγκεκριμένου δανείου θα γίνει με την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ. Τα 50 εκατ. ευρώ του ομολογιακού θα διατεθούν στην θυγατρική για τις κατασκευές, Άκτωρ, αμέσως μετά την απόφαση για την αύξηση κεφαλαίου.

    Υπενθυμίζεται ότι από τα 120,5 εκατ. ευρώ της αύξησης κεφαλαίου στην Ελλάκτωρ τα 100 εκατ. θα διατεθούν για την αύξηση κεφαλαίου της Άκτωρ η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας.

    Διαβάστε επίσης

    Ελλάκτωρ στο «κόκκινο»: Οι «πειρατές», η Eurobank και οι εφοπλιστές



    ΣΧΟΛΙΑ