• Business

    Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, τράπεζες!


    Με το τζίρο να παραμένει στο ναδίρ, το ελληνικό χρηματιστήριο τερμάτισε για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση σε θετικό έδαφος, με τις τράπεζες, την Ελλάκτωρ και τη ΔΕΗ να πρωταγωνιστούν.

    Στη διαμόρφωση του κλίματος συνέβαλε και η διατήρηση του θετικού κλίματος στις αγορές της Ευρώπης, όπου οι αρχικές ανησυχίες για το Brexit δείχνουν να ξεθυμαίνουν, με το δείκτη FTSE 100 στο Λονδίνο να καταγράφει σημαντικά κέρδη εν αναμονή της ανάληψης καθηκόντων από τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας, Theresa May.

    Στο μεταξύ, καλά είναι τα νέα και στις ΗΠΑ, όπου η ανάληψη ρίσκου ενισχύθηκε από τα στοιχεία των νέων θέσεων εργασίας για τον Ιούνιο στη χώρα. Οι αμερικανικοί δείκτες άνοιξαν με σημαντικά κέρδη.

    Την ίδια ώρα, η Goldman Sachs σε έκθεση της δεν βλέπει με καλό μάτι την πρόσφατη άνοδο των αγορών, επισημαίνοντας ότι οι μετοχές και τα ομόλογα είναι πλέον υπερβολικά ακριβά μετά το ράλι που σημείωσαν όταν ξεπέρασαν (προσωρινά) το σοκ του Brexit και είναι εξαιρετικά ευάλωτα σε ένα απότομο sell-off.

    Η συνεδρίαση

    Ο γενικός δείκτης σημείωσε διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμου, καθώς σημείωσε χαμηλότερη τιμή στις 535,30 μονάδες υποχωρώντας κατά 0,34%, ενώ από το μέσον της συνεδρίασης και μετά οι αγοραστές πήραν το προβάδισμα. Τελικά ο γ.δ. έκλεισε στο υψηλό ημέρας, στις 548,09 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 2,05%.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 35,6 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 2,41%, στις 1.472,70 μονάδες, ενώ άνοδο 0,97% σημείωσε ο Mid Cap, στις 657,73 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 4,36% στις 698,74 μονάδες.

    Εκτός από τις τράπεζες, ξεχώρισαν η Ελλάκτωρ με κέρδη 7,41% και η ΔΕΗ με άνοδο 6,07%. Η είδηση για τον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ μετά την έγκριση του σχεδίου σήμερα από τη γενική συνέλευση της εταιρίας, αποτυπώθηκε στην πορεία της μετοχή της.

    Στις τράπεζες, Eurobank και Alpha Bank, τερμάτισαν με κέρδη 5,71% και 4,94% αντίστοιχα. Η Εθνική ενισχύθηκε κατά 3,21% και η Πειραιώς σημείωσε άνοδο 2,74%.

    Η Βιοχαλκο έκλεισε με κέρδη 4,17%, η Folli Follie ενισχύθηκε κατά 3,30%, ενώ κέρδη άνω του 2% σημείωσαν οι Aegean, ΜΕΤΚΑ, ΕΧΑΕ, Jumbo, ΟΛΠ και ΕΥΔΑΠ. Με άνοδο άνω του 1% τερμάτισαν οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕΕΕ, ΓΕΚ Τέρνα και Μυτιληναίος.

    Με αρνητικό πρόσημο και πτώση 1,10% έκλεισαν τα Ελληνικά Πετρέλαια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/kamatakis-etsi-mls-pliroforiki-mazepse-4-ekat-evro-s-afti-ti-diskoli-agora/60258



    ΣΧΟΛΙΑ