• Business

    Ελλάκτωρ: Ανανεώνει άδειες λειτουργίας για αιολικά ισχύος 79 MW – Αναμένεται μπαράζ ανανεώσεων στο άμεσο μέλλον

    Ελλάκτωρ: Ανανεώνει άδειες λειτουργίας για αιολικά ισχύος 79 MW - Αναμένεται μπαράζ ανανεώσεων στο άμεσο μέλλον

    Ευθύμιος Μπουλούτας, Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάκτωρ


    Σε μπαράζ ανανέωσης αδειών για τα υφιστάμενα αιολικά του πάρκα προχωράει ο Όμιλος της Ελλάκτωρ, όπως φαίνεται και από τις σχετικές αποφάσεις του Προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Αθανάσιου Δαγούμα, που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια.

    Συγκεκριμένα, ο Όμιλος  από την προηγούμενη εβδομάδα έως και σήμερα έχει λάβει το πράσινο φως για την ανανέωση υφιστάμενων βεβαιώσεων παραγωγού για αιολικά ισχύος 79 MW σε όλη την Ελλάδα.

    Η πρώτη ανανέωση που προχώρησε η Ελλάκτωρ αφορά σε αιολικό πάρκο ισχύος 20 MW που αποτελείται από 9 ανεμογεννήτριες  στη θέση Ορθολίθι στο Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων που έλαβε η Ελλάκτωρ και έχει να κάνει με την αντικατάσταση προηγούμενης άδειας, που βρίσκεται σε λειτουργία για πάνω από 10 χρόνια.

    Η δεύτερη αφορά σε υφιστάμενη βεβαίωση παραγωγού για αιολικό πάρκο συνολικής ισχύος 39,1 MW, που αποτελείται από 17 ανεμογεννήτριες, στη θέση Μαγούλα Καζάκου στην Αλεξανδρούπολη και η λειτουργία του θα ισχύει έως το Φεβρουάριο του 2029.

    Το τρίτο αιολικό πάρκο της εισηγμένης, του οποίου η άδεια θα ανανεωθεί, βρίσκεται στη θέση Ξερολίμπα-Μονολάτη στο Αργοστόλι. Πρόκειται για ένα πάρκο ισχύος 20 MW που αποτελείται από 25 ανεμογεννήτριες και η άδεια του ανανεώνεται έως το Δεκέμβριο του 2026.

    Επίσης, όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στην Ελλάκτωρ, η παραπάνω ισχύς αποτελεί μόνο ένα μέρος των αδειών που θα ανανεωθούν καθώς στο άμεσο μέλλον η εταιρεία θα προχωρήσει σε πλήθος ανανεώσεων αδειών σε όλη την Ελλάδα.

    Επιπλέον, όπως έγραψε πρόσφατα το mononews η Ελλάκτωρ έχει ήδη έχει λάβει το πράσινο φως για συσσωρευτές αποθήκευσης ενέργειας 249 MW στη θέση «Άγιος Παντελεήμων» στους Μολάους Μονεμβασιάς κάνοντας ένα μεγάλο «άνοιγμα» στα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

    Διαβάστε επίσης

    Βεβαίωσεις παραγωγού σε Mytilineos και Ελλάκτωρ για αιολικά πάρκα 36 MW

    ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Έλαβε άδεια αποθήκευσης ενέργειας ισχύος 294MW



    ΣΧΟΛΙΑ