ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στα σημερινά επίπεδα θα παραμείνουν τα επιτόκια τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2019, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σημειώνοντας ότι η συνθήκη αυτή θα διατηρηθεί «σε κάθε περίπτωση για όσο χρονικό διάστημα είναι αναγκαίο για να διασφαλιστεί η συνεχής σταθερή σύγκλιση του πληθωρισμού σε επίπεδα κάτω από το 2% μεσοπρόθεσμα».
Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του μήνα ολοκληρώνεται το πρόγραμμα ποσοτικής χάλαρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (QE), από το οποίο η Ελλάδα τελικώς δεν κατάφερε να επωφεληθεί.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε να σταματήσει τις καθαρές αγορές ομολόγων στα τέλη Δεκεμβρίου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η ΕΚΤ κερδίζει τη δικαστική διαμάχη για το QE
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπαίνει στο QE η Κύπρος – Από Οκτώβριο οι νέες αγορές ομολόγων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν εγκαταστάσεις στο νότιο Ιράν – «Παραβίαση εκεχειρίας» λέει η Τεχεράνη, πώς απάντησε ο Τραμπ
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Μετά τη Moody’s αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα BBB- και από την S&P Global Ratings
- Εθνική Τράπεζα: MoU με την Allianz για το 30% στην Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη και αποκλειστική συμφωνία bancassurance
- Τηλεθέαση: Ο νέος τρόπος μέτρησης μπορεί να αλλάξει δισεκατομμύρια σε NFL, Ολυμπιακούς Αγώνες και τηλεοπτικά δικαιώματα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.