• Business

    Πέτρος Παππάς: Ευχάριστη έκπληξη τα αποτελέσματα τριμήνου της Star Bulk, παρά τις ζημίες

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers ναυτιλία

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers


    Οι στοχευμένες περικοπές δαπανών φαίνεται πως απέδωσαν καρπούς για την ναυτιλιακή εταιρεία Star Bulk Carriers, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Πέτρου Παππά, καθώς τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε ήταν καλύτερα των αναμενομένων, έστω και αν οι καθαρές ζημίες της εταιρείας εξακολουθούν να μετριούνται σε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

    Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Star Bulk, οι καθαρές ζημίες της για το τρίτο τρίμηνο του 2016 ανήλθαν σε 39,4 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 42 εκατ. δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο του 2015, με τα έσοδά της να συρρικνώνονται κατά 12,9% σε ετήσια βάση, στα 59,9 εκατ. δολάρια, ενώ τα καθαρά έσοδα να μειώνονται κατά 18,9% σε ετήσια βάση, στα 20,3 εκατ. δολάρια.

    Την ίδια στιγμή, όμως, τα λειτουργικά έξοδα ανά πλοίο του στόλου της Star Bulk περιορίστηκαν δραστικά, από τα 4.480 δολάρια ημερησίως (στο γ΄ τρίμηνο 2015) στα 3.784 δολάρια ημερησίως (στο γ’ τρίμηνο 2016), μία μείωση της τάξεως του 15,6%, ενώ οι απώλειες ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 44 σεντς του δολαρίου, αισθητά καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών που διέβλεπαν απώλειες 56 σεντς του δολαρίου ανά μετοχή.

    Χάρη στα βελτιωμένα αποτελέσματα γ’ τριμήνου, η Star Bulk περιόρισε τις ζημίες στο πρώτο εννεάμηνο του 2016 στα 121 εκατομμύρια δολάρια, μειωμένες κατά 17,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

    Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Star Bulk, Πέτρος Παππάς, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα: «Όπως είχαμε προηγουμένως ανακοινώσει, κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2016 συμφωνήσαμε στην αναδιάρθρωση των δανειακών μας συμφωνιών, παρατείνοντας τις αποπληρωμές χρέους ύψους περίπου 224 εκατ. δολαρίων έως μετά τις 30 Ιουνίου του 2018 και συγκεντρώνοντας 51,5 εκατ. δολάρια σε νέες μετοχές, με τους σημαντικούς μετόχους μας να παρέχουν περίπου το 65% αυτών. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πιστωτές μας, καθώς και τους μετόχους μας, για τη συνεχή τους υποστήριξη».

    «Το προσαρμοσμένο EBITDA ήταν στα 11,9 εκατομμύρια δολάρια, αυξημένο κατά 94% σε ετήσια βάση, καθώς οι πρωτοβουλίες βελτιστοποίησης του κόστους και των διαδικασιών συνεχίζουν να αποδίδουν καρπούς», ανέφερε ακόμα ο κ. Παππάς.

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Π. Λιβανός: Θετικές προοπτικές για τη GasLog Partners. Τι λένε οι αναλυτές

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Οικονόμου: Συμφωνία-έκπληξη της Dryships για κούρεμα δανείου κατά 50%. Πτώση 13% η μετοχή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απίστευτο! Το λιμάνι του Βόλου έχει περισσότερους συμβούλους από του… Αμβούργου



    ΣΧΟΛΙΑ