• Business

    Εγνατία Οδός: Πότε εκτιμάται ότι θα γίνει το οικονομικό κλείσιμο της Παραχώρησης

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Εγνατία Οδός: Πότε εκτιμάται ότι θα γίνει το οικονομικό κλείσιμο της Παραχώρησης

    Γιώργος Περιστέρης, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ


    Για τα μέσα Αυγούστου ορίστηκε η κατάθεση της βελτιωμένης προσφοράς για την Σύμβαση Παραχώρησης της Εγνατίας Οδού και όπως εκτιμάται η ανακοίνωση ως οριστικού αναδόχου της κοινοπραξίας, ΓΕΚ ΤέρναEGIS Projects, θα γίνει προς το τέλος του ίδιου μήνα.

    Θα ακολουθήσει η οριστικοποίηση των συμβατικών εγγράφων η οποία διαρκεί κατ΄ ελάχιστο τρεις μήνες. Η διαδικασία περιλαμβάνει επίσης έλεγχο της προς υπογραφή σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και πιθανά από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενώ στο τέλος η Σύμβαση Παραχώρησης θα κυρωθεί από τη Βουλή.

    Τα παραπάνω οδηγούν στην εκτίμηση ότι το οικονομικό κλείσιμο της Παραχώρησης θα γίνει από το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) το 2022.

    Υπενθυμίζεται ότι προσφορές για την Εγνατία κατέθεσε, εκτός της προαναφερόμενης, και η κοινοπραξία VINCIHighways S.A.S – VINCI Concesiones S.A.S – Μυτιληναίος – Άβαξ.

    Η Εγνατία Οδός είναι οδικός άξονας, μήκους 658 χιλιομέτρων, που έχει ήδη κατασκευαστεί και βρίσκεται σε λειτουργία. Η σύμβαση παραχώρησης αφορά στη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του αυτοκινητοδρόμου για 35 χρόνια.

    Διαβάστε επίσης

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ