• Business

    EBRD: Με 15 εκατ. ευρώ μπήκε στο ομόλογο της Ideal Holdings

    • NewsRoom
    Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρος της Ideal Holdings

    Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρος της Ideal Holdings


    Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) επένδυσε 15 εκατ. ευρώ στο πενταετές ομόλογο που εκδόθηκε από την IDEAL Holdings, συνολικής αξίας 100 εκατ. ευρώ.

    Οπως σημειώνει η ανακοίνωση, η IDEAL Holdings είναι μια ελληνική επενδυτική εταιρεία που ειδικεύεται σε εξαγορές μεσαίου μεγέθους και αναπτυξιακές επενδύσεις κεφαλαίου και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας εκτείνεται επί του παρόντος σε τρεις τομείς: πολυκαταστήματα (συμπεριλαμβανομένων των εμβληματικών πολυκαταστημάτων Attica), τεχνολογία πληροφοριών (IT, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και των υπηρεσιών εμπιστοσύνης) και τη μεταποίηση.

    Τα έσοδα του ομολόγου θα κατευθυνθούν για την αναχρηματοδότηση ενός δανείου που συνήφθη για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς της επιχείρησης πολυκαταστημάτων, την αποπληρωμή υφιστάμενου τραπεζικού χρέους και την υποστήριξη μελλοντικών εξαγορών.

    Στο πλαίσιο της εμπλοκής της EBRD, η IDEAL Holdings έχει δεσμευτεί να επιδιώξει επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με δυναμικότητα παραγωγής τουλάχιστον 3 MWp για την κάλυψη μεγάλου μέρους των ετήσιων ενεργειακών αναγκών του παραγωγικού της τμήματος.

    Διαβάστε επίσης

    Η ΔΕΗ αλλάζει: Πράσινο φως για την τροποποίηση του καταστατικού

    Κωτσόβολος: Τι απαντά η εταιρεία για το πρόστιμο των 2 εκατ. ευρώ – Αιχμές για τους ελεγκτές

    Threads: Έφτασε στην Ευρώπη το «αντίπαλο δέος» του Χ



    ΣΧΟΛΙΑ