• Business

    Dr Martens: Aλλαγή CEO για την εταιρεία με τις θρυλικές μπότες – Βουλιάζει η μετοχή

    • Bloomberg
    Ije Nwokorie, νέος CEO της Dr Martins

    Ije Nwokorie, νέος CEO της Dr Martins


    Η  Dr. Martens ανακοίνωσε τον διορισμό του Ije Nwokorie ως νέου CEO της. Την ίδια ώρα, η μετοχή της εταιρείας σημειώνει βουτιά στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, αφού η διοίκηση αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις για το οικονομικό έτος 2025.

    Η βρετανική εταιρεία που κατασκευάζει τα χαρακτηριστικά μποτάκια με τις χοντρές σόλες, προειδοποίησε ότι ο κύκλος εργασιών της πιθανότατα θα μειωθεί σε μονοψήφιο ποσοστό φέτος. Στην χειρότερη περίπτωση, τα κέρδη προ φόρων θα μπορούσαν να μειωθούν στο ένα τρίτο των επιπέδων του οικονομικού έτους 2024, ανέφερε σε δήλωση της την Τρίτη.

    Ο Nwokorie, νέος επικεφαλής του brand και πρώην γενικός διευθυντής στην Apple Inc., θα διαδεχθεί τον Kenny Wilson μετά τη λήξη του τρέχοντος έτους, τον Μάρτιο του 2025, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία σε ξεχωριστή δήλωση.

    Η αλλαγή ηγεσίας έρχεται καθώς η Dr Martens παλεύει με τις μειωμένες πωλήσεις στις ΗΠΑ, την μεγαλύτερη αγορά της.

    «Ολόκληρος ο οργανισμός επικεντρώνεται στο σχέδιο δράσης μας που έχει στόχο την αναζωπύρωση της ζήτησης για μπότες, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Wilson, που βρίσκεται στο τιμόνι από το 2018. Ο όμιλος είναι «εστιασμένος στη βελτίωση της αποδοτικότητας του κόστους όπου είναι δυνατόν», είπε.

    Η Dr Martens είχε ήδη μειώσει τις προβλέψεις της για το 2024 και το 2025 τον Νοέμβριο ως αποτέλεσμα των ασθενέστερων πωλήσεων στις ΗΠΑ, όπου οι καταναλωτές με περιορισμένα οικονομικά μέσα έχουν απομακρυνθεί από τις δημοφιλείς μπότες της.

    Dr. Martens Shares Trade 80% Below 2021 IPO Price
    Η μετοχή της Dr Martens διαπραγματεύεται 80% χαμηλότερα από την τιμή της IPO του 2021

    «Πιστεύουμε ότι οι επενδυτές θα εκπλαγούν από το μέγεθος της υποβάθμισης, παρά τις επανειλημμένες μειώσεις των προβλέψεων που έχει κάνει η εταιρεία τους τελευταίους 18 μήνες», δήλωσε η αναλύτρια της Morgan Stanley, Natasha Bonnet, σε σημείωμα. Η αναλύτρια ήταν μεταξύ εκείνων που μείωσαν τις τιμές-στόχους τους για τη Dr. Martens μετά την προειδοποίηση για τα κέρδη.

    Ο τίτλος της εταιρείας καταγράφει απώλειες άνω του 80% από την αρχική δημόσια προσφορά που πραγματοποίησε το 2021 και σχεδόν 90% από το ιστορικό χαμηλό που σημείωσε τον Φεβρουάριο εκείνου του έτους.

    Νωρίτερα διαπραγματευόταν με πτώση 30% στις 66,45 πένες στην αγορά του Λονδίνου.

    Διαβάστε ακόμη:

    Stellantis: Ο CEO συγκρίνεται με ποδοσφαιριστή ή οδηγό Formula 1 – Κύμα αντιδράσεων

    Superdry: Γιατί αποχωρεί από το χρηματιστήριο του Λονδίνου – Βουτιά της μετοχής σχεδόν 30%

    Microsoft: Επενδύει 1,5 δισ. δολ. στην κορυφαία εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης των ΗΑΕ



    ΣΧΟΛΙΑ