• Business

    doValue: Ρύθμιση οφειλής απλά, γρήγορα και με ασφάλεια

    • NewsRoom
    doValue: Ρύθμιση οφειλής απλά, γρήγορα και με ασφάλεια


    Μετά την πολυετή οικονομική κρίση και την πανδημία που ακολούθησε μεγάλος αριθμός πολιτών βρέθηκε υπό το βάρος συσσωρευμένων οφειλών, η διαχείριση των οποίων γίνεται ολοένα δυσκολότερη όσο περνάει ο καιρός. Όμως, με τη χώρα και την οικονομία να εισέρχονται πλέον σε μια νέα και πολύ πιο ελπιδοφόρα εποχή, το άγος των μη -ή ελλιπώς- εξυπηρετούμενων υποχρεώσεων δεν υπάρχει κανένας, πραγματικά, λόγος να υψώνεται ως εμπόδιο στον προγραμματισμό και στα μικρά ή μεγάλα σχέδια που έχει καθένας από εμάς για το μέλλον. Σήμερα υπάρχουν λύσεις και εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν κάθε οφειλέτη να ρυθμίσει απλά, γρήγορα και με ασφάλεια τις εκκρεμότητες του παρελθόντος, βοηθώντας μας έτσι να απαλλαγούμε από άγχη και αβεβαιότητες και να ανοίξουμε πανιά για ένα καλύτερο μέλλον.

    Αυτό είναι το σκεπτικό πίσω από το σύγχρονο και φιλικό περιβάλλον που ανέπτυξε η doValue, παρέχοντας πληροφορίες για τις ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρει αλλά και τη δυνατότητα να υποβάλει ο ενδιαφερόμενος άμεσα αίτημα για τη ρύθμιση της οφειλής οφειλής του και το κυριότερο να επιλέξει μια λύση «στα μέτρα του» με τη βοήθεια και τη συνεργασία της doValue. Σε έναν κόσμο που αλλάζει καθημερινά, υιοθετώντας συνεχώς νέα ψηφιακά εργαλεία, η διαδικασία που απαιτείται για να αποτινάξει κανείς από πάνω του τα βάρη που τον κρατούν πίσω είναι ευκολότερη από ποτέ, εκμηδενίζοντας χρόνους και αποστάσεις, ενώ παράλληλα έχει τη δυνατότητα του σωστού προγραμματισμού και της παρακολούθησης των υποχρεώσεών του.

    Οι ψηφιακές υπηρεσίες doValue

    Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήματος Ρύθμισης e-Ρύθμιση Οφειλής

    Με την υπηρεσία e-Ρύθμιση Οφειλής, ο οφειλέτης μπορεί να υποβάλει, απ’ όπου κι αν βρίσκεται, χωρίς αναμονή, γρήγορα  και χωρίς γραφειοκρατία αίτημα για ρύθμιση της οφειλής του.

    Με τη βοήθεια του ειδικού ψηφιακού εργαλείου καταχώρησης αιτημάτων ο οφειλέτης καθοδηγείται στη συμπλήρωση των απαραίτητων πεδίων, όπως είναι ενδεικτικά:

    • Η δόση,
    • τα απαιτούμενα έγγραφα,
    • προσωπικά στοιχεία & στοιχεία επικοινωνίας οφειλέτη.

    Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το αίτημα λαμβάνει μοναδικό αριθμό καταχώρησης, ο οποίος λειτουργεί ως αριθμός αναφοράς για τις μελλοντικές επικοινωνίες του, μέσω του ψηφιακού εργαλείου ή μέσω του τηλεφωνικού κέντρου για το στάδιο της εξέλιξης της επεξεργασίας του αιτήματός του.

    Ηλεκτρονική Υπογραφή Σύμβασης Ρύθμισης e-Signature*

    Με την υπηρεσία e-Signature υπογράφεται ηλεκτρονικά η σύμβαση ρύθμισης της οφειλής. Η διαδικασία ολοκληρώνεται γρήγορα και με ασφάλεια.

    Μόλις εγκριθεί το αίτημα ρύθμισης της οφειλής, οι συνεργάτες της doValue Greece ενημερώνουν τον οφειλέτη με ποιον τρόπο μπορεί να υπογράψει. Ανάλογα με την οφειλή, υπογράφει ηλεκτρονικά ή μέσω διαδικασίας τηλεδιάσκεψης.

    Η διαδικασία ολοκληρώνεται με ασφάλεια σε κάθε βήμα:

    1. Πριν από την ηλεκτρονική υπογραφή, υπάρχει η  δυνατότητα να διαβάσει ο ενδιαφερόμενος αναλυτικά τους όρους στη σύμβαση της ρύθμισης·
    2. για να ολοκληρωθεί η υπογραφή, απαιτείται η χρήση κωδικό μιας χρήσης (OTP), ο οποίος αποστέλλεται στο κινητό που έχει δηλωθεί στην doValue Greece·
    3. αφού πραγματοποιηθεί η ηλεκτρονική υπογραφή, ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει με email ηλεκτρονικό αντίγραφο της σύμβασης ρύθμισης στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω της οποίας δρομολογήθηκε η διαδικασία υπογραφής.

    Mε την υπηρεσία e-Signature η διαδικασία ολοκληρώνεται χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατία:

    • Δεν χρειάζεται να μετακινηθεί ο οφειλέτης για να υπογράψει τη σύμβαση της ρύθμισής του,
    • εξοικονομεί χρόνο επιλέγοντας την ημέρα και την ώρα που τον εξυπηρετεί,
    • δεν χρειάζεται να εκτυπωθεί αντίγραφο της σύμβασης ρύθμισης. Το λαμβάνει ηλεκτρονικά στο email του.

    Mε την υπηρεσία e-Signature επίσης περιορίζουμε το αποτύπωμά μας στο περιβάλλον γιατί μειώνουμε σημαντικά την κατανάλωση χαρτιού και εξοικονομούμε φυσικούς πόρους.

    *Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι διαθέσιμη για τους οφειλέτες των χαρτοφυλακίων Mexico Finance Designated Activity Company (DAC) και Frontier Issuer Designated Activity Company.

    Ηλεκτρονική Πληρωμή e-Payment*

    Mε την υπηρεσία e-Payment πραγματοποιείται ηλεκτρονικά, απλά, γρήγορα και με ασφάλεια η πληρωμή της οφειλής χωρίς προμήθεια.

    Για να πληρωθεί ηλεκτρονικά η οφειλή με e-Payment, είναι απαραίτητο:

    • Να χρησιμοποιηθεί χρεωστική κάρτα (debit) – δεν μπορεί να πληρωθεί με πιστωτική κάρτα·
    • να υπάρχει email (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), στο οποίο θα αποσταλούν τα απαραίτητα στοιχεία για την πληρωμή. Το email αυτό θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη συναλλαγή·
    • εάν το ποσό της πληρωμής είναι πάνω από 2.000€ ανά συναλλαγή, η ηλεκτρονική πληρωμή να χωρίζεται σε περισσότερες μερικές πληρωμές·
    • υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που προβλέπεται από την αποστολή του e-mail μέχρι την πραγματοποίηση της πληρωμής. Το χρονικό διάστημα αναγράφεται στο e-mail που αποστέλλεται.

    * H υπηρεσία είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε οφειλέτες χαρτοφυλακίων Pillar Finance Designated Activity Company / Cairo No. 1 Finance Designated Activity Company / Cairo No. 2 Finance Designated Activity Company / Mexico Finance Designated Activity Company (DAC / Intrum Hellas Designated Activity Company

    Ηλεκτρονική επικοινωνία με Online Advisor

    Mε την υπηρεσία Online Advisor δίνεται η δυνατότητα για άμεση επικοινωνία με ασφάλεια από τον χώρο του οφειλέτη μέσω τηλεδιάσκεψης με συγκεκριμένο εκπρόσωπο της doValue Greece, για να συζητηθούν θέματα που αφορούν στη ρύθμιση της οφειλής. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μετά από επικοινωνία με εκπρόσωπο της εταιρείας.

    Μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης με συγκεκριμένο εκπρόσωπο της doValue Greece ο ενδιαφερόμενος μπορεί:

    • Να ενημερωθεί για τα προγράμματα ρύθμισης που έχουν σχεδιαστεί για εκείνον·
    • να σχεδιάσει μαζί με τον online advisor το βέλτιστο πλάνο αποπληρωμής της οφειλής·
    • να υποβάλει αίτημα ρύθμισης της οφειλής.

    Η πραγματοποίηση της τηλεδιάσκεψης μέσω της υπηρεσίας Online Advisor:

    • Γίνεται με απόλυτη ασφάλεια, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα προστασίας των προσωπικών σας δεδομένων·
    • δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση·
    • γίνεται μέσω της εφαρμογής Microsoft Teams. Σε περίπτωση που δεν έχετε εγκαταστημένη την παραπάνω εφαρμογή η διαδικασία εγκατάστασής της είναι απλή, γρήγορη και δωρεάν από το smartphone σας (μέσω App Store ή google play) ή από τον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή·
    • επιπρόσθετα μπορεί να προωθηθεί το ραντεβού τηλεδιάσκεψης σε όποιον θεωρεί ο ενδιαφερόμενος ότι πρέπει να παρευρεθεί στη συνάντηση (π.χ ο λογιστής), αρκεί να έχει ενημερωθεί ο εκπρόσωπος για την συμμετοχή του.

    Ηλεκτρονική αίτηση ενημέρωσης για την οφειλή σας e-Αιτήματα

    Με την υπηρεσία e-Aιτήματα διευκολύνουμε να ολοκληρώσουν οι οφειλέτες από όπου βρίσκονται, χωρίς αναμονή, γρήγορα τις σχετικές ενέργειες για βεβαιώσεις, έγγραφα ή άλλα αιτήματα, όπως:

    • Βεβαίωση οφειλής, εξόφλησης, καταβολών, τόκων
    • Κίνηση λογαριασμού
    • Πληροφορίες δόσης / λογαριασμού (Ν.3869)
    • Αίτημα άρσης Προσημείωσης
    • Αντικατάσταση και Ανανέωση Ασφαλιστηρίων
    • Προσωποποιημένες προτεινόμενες λύσεις ρύθμισης οφειλών

    Επικαιροποίηση στοιχείων e-KYC «Γνώρισε τον πελάτη σου»

    Με την υπηρεσία e-KYC οι οφειλέτες μπορούν να επικαιροποιούν τα στοιχεία τους ηλεκτρονικά, ανάλογα με το χαρτοφυλάκιο στο οποίο υπάγονται με τους ακόλουθους τρόπους:

    • ­Ηλεκτρονικά μέσω τηλεδιάσκεψης για τους οφειλέτες του χαρτοφυλακίου Frontier Issuer Designated Activity Company
    • ­Με ραντεβού με εκπρόσωπο στα σημεία εξυπηρέτηση της doValue Greece για τους οφειλέτες του χαρτοφυλακίου Frontier Issuer Designated Activity Company
    • Με ραντεβού σε όποιο κατάστημα του δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας Eurobank ΑΕ εξυπηρετεί. Από το παραπάνω εξαιρούνται οι οφειλέτες του χαρτοφυλακίου Frontier Issuer Designated Activity Company.

    Σε ποια δικαιολογητικά αφορά η επικαιροποίηση

    Η επικαιροποίηση αφορά σε δικαιολογητικά:

    • για την επαλήθευση της ταυτότητας του οφειλέτη·
    • για την επαλήθευση του εισοδήματος και των φορολογικών στοιχείων του·
    • για την επαλήθευση της μόνιμη κατοικίας και του τηλεφώνου του·
    • δικαιολογητικά που απαιτούνται για την επαλήθευση του επαγγέλματός του οφειλέτη.

    Σύμφωνα με το οικείο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, η doValue Greece, υπό την ιδιότητά της ως Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, η οποία εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος, υποχρεούται να τηρεί στα συστήματά της πλήρη, ορθά και επικαιροποιημένα στοιχεία πιστοποίησης της ταυτότητας των οφειλετών, καθώς και έγγραφα – δικαιολογητικά που επαληθεύουν τα ως άνω στοιχεία ταυτοποίησης.

    Η  επαλήθευση και η επικαιροποίηση των στοιχείων ανά τακτά χρονικά διαστήματα είναι κανονιστική υποχρέωση που απορρέει από την κείμενη νομοθεσία καθώς και τη μεταξύ των δύο μερών σχέση.

    Ηλεκτρονικά Πρότυπα Εντύπων e-Έντυπα

    Όλα τα πρότυπα εντύπων που χρειάζονται για θέματα που αφορούν σε οφειλές είναι συγκεντρωμένα σε ένα σημείο για άμεση και εύκολη πρόσβαση.

    Εκεί βρίσκει κανείς τα έντυπα που απαιτούνται:

    • Για εξουσιοδότηση τρίτου·
    • για ρυθμίσεις σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας·
    • για υποβολή ένστασης·
    • για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ειδικών κατηγοριών.

    Με τις διαδικασίες βήμα-βήμα που εξασφαλίζουν τα ψηφιακά εργαλεία της doValue, δεν υπάρχει κανένας λόγος να «τρέχουμε» πίσω από βάρη του παρελθόντος. Αντ’ αυτού, μπορούμε σήμερα να ρυθμίσουμε δια παντός όποτε και από όπου θέλουμε, τις όποιες εκκρεμότητες μάς πιέζουν, βελτιώνοντας άμεσα την ποιότητα ζωής μας και αποδεσμεύοντας πόρους και δυνάμεις για ένα καλύτερο μέλλον – για εμάς και την οικογένειά μας.



    ΣΧΟΛΙΑ