• Business

    Disney: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς τα κέρδη για το τρίμηνο

    • NewsRoom
    WALT DISNEY COMPANY

    WALT DISNEY COMPANY


    Καλύτερα των αναμενόμενων ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου (Οκτ. – Δεκ. 2023) που ανακοίνωσε η Walt Disney, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Wall Street την Τετάρτη, χάρη στις προσπάθειες για τη μείωση του κόστους των μέσων ενημέρωσης, την ώρα που τα έσοδα παρέμειναν στάσιμα.

    Η Disney ανέφερε μάλιστα πως βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιτύχει τον στόχο για τη μείωση του κόστους, κατά τουλάχιστον 7,5 δισ. δολάρια έως το τέλος του 2024. Η εταιρεία ανέφερε πως αναμένει κέρδη ανά μετοχή για το οικονομικό 2024 περίπου 4,60 δολάρια, τα οποία θα ήταν τουλάχιστον 20% υψηλότερα από αυτά του 2023.

    Παράλληλα η εταιρεία ανέφερε πως θα επενδύσει 1,5 δισ. δολάρια για να αποκτήσει μερίδιο στην Epic Games,  ενώ θα λανσάρει μια νέα υπηρεσίας ροής για το ESPN το φθινόπωρο του 2025.

    Ειδικότερα, η Disney ανακοίνωσε προσαρμοσμένα  κέρδη 1,22 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 99 σεντς που αναμένονταν από τη LSEG.

    Τα έσοδά της διαμορφώθηκαν στα 23,55 δισ. δολάρια έναντι πρόβλεψης των αναλυτών για 23,64 δισ. δολάρια. Τα έσοδα ήταν περίπου αμετάβλητα, σε σύγκριση με 23,51 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο.

    Για το τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη που αποδίδονται στην εταιρεία αυξήθηκαν στα 1,91 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,04 δολάρια ανά μετοχή, από 1,28 δισεκατομμύρια δολάρια ή 70 σεντς ανά μετοχή την προηγούμενη περίοδο.

    Η μονάδα άμεσης εξυπηρέτησης καταναλωτών της Disney ανέφερε λειτουργική ζημιά 138 εκατομμυρίων δολαρίων το τρίμηνο. Οι απώλειες για όλες τις επιχειρήσεις streaming μειώθηκαν στα 216 εκατομμύρια δολάρια, από 1,05 δισεκατομμύρια δολάρια την περίοδο του προηγούμενου έτους.

    Οι βασικοί συνδρομητές του Disney+ συρρικνώθηκαν κατά 1,3 εκατομμύρια από το προηγούμενο τρίμηνο, λόγω των αυξήσεων των τιμών, αλλά η εταιρεία σημείωσε αύξηση στα μέσα έσοδα ανά χρήστη, λόγω αυτών των αυξήσεων. .

    Διαβάστε επίσης

    Disney: Αποκτά μερίδιο στην Epic Games – Επένδυση 1,5 δισ. δολαρίων στην εταιρεία του Fortnite

    Wall Street: Μια ανάσα από τις 5.000 μονάδες έκλεισε ο S&P 500 σε νέο ιστορικό υψηλό

    Στους δείκτης FTSE οι μετοχές του ΔΑΑ από τις 14 Φεβρουαρίου



    ΣΧΟΛΙΑ