• Business

    Disney: Αποκτά μερίδιο στην Epic Games – Επένδυση 1,5 δισ. δολαρίων στην εταιρεία του Fortnite

    • NewsRoom
    Bob Iger, CEO της Walt Disney

    Bob Iger, CEO της Walt Disney


    Η Disney ετοιμάζεται να επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για ένα μερίδιο στην Epic Games, δήλωσε την Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Bob Iger, στο μεγαλύτερο στοίχημά του στον χώρο των ηλεκτρινικών παιχνιδιών.

    Ο γίγαντας των μέσων ενημέρωσης θα συνεργαστεί με το στούντιο πίσω από το ιδιαίτερα δημοφιλές multiplayer παιχνίδι Fortnite για να δημιουργήσει νέα παιχνίδια και ένα ψυχαγωγικό σύμπαν όπου οι καταναλωτές θα μπορούν «να παίζουν, να  παρακολουθούν, να ψωνίζουν και να ασχολούνται με περιεχόμενο, χαρακτήρες και ιστορίες των Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, Avatar και άλλων», ανέφερε η Disney.

    «Η συναρπαστική νέα σχέση μας με την Epic Games θα συγκεντρώσει τις αγαπημένες μάρκες και τα franchise της Disney με το εξαιρετικά δημοφιλές Fortnite, σε ένα νέο σύμπαν παιχνιδιών και ψυχαγωγίας το οποίο αλλάζει», δήλωσε ο Iger.

    Η Disney δεν είπε ποια θεωρεί την αποτίμηση της Epic, μετά τη χρηματοδότηση της Disney.

    Ο Iger περιέγραψε την επένδυση ως το πιο σημαντικό βήμα της εταιρείας πολυμέσων στον τομέα του gaming.  Η συμφωνία επεκτείνει επίσης μια σειρά από σημαντικές συνεργασίες για την Epic.

    Το Fortnite συνεργάστηκε πρόσφατα με τη Lego για ένα παιχνίδι επιβίωσης παρόμοιο με το Minecraft. Ξεκίνησε επίσης το Fortnite Festival, ένα παιχνίδι από την Harmonix, η οποία είχε δημιουργήσει το Rock Band.

    «Η Disney ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες που πίστεψαν στη δυνατότητα να φέρουν τους κόσμους τους μαζί με τους δικούς μας στο Fortnite και χρησιμοποιούν την Unreal Engine σε όλο το χαρτοφυλάκιό τους», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Epic Games, Tim Sweeney. «Τώρα συνεργαζόμαστε σε κάτι εντελώς νέο για να δημιουργήσουμε ένα επίμονο, ανοιχτό και διαλειτουργικό οικοσύστημα που θα φέρει κοντά τις κοινότητες Disney και Fortnite».



    ΣΧΟΛΙΑ