• Business

    Διπλασίασε τις πωλήσεις τουριστικών κατοικιών το πρώτο πεντάμηνο του έτους το Costa Navarino

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Στο συνολικό ποσό των 100 εκατ. ευρώ ανέρχονται μέχρι στιγμής οι πωλήσεις τουριστικών κατοικιών στην ανάπτυξη της Costa Navarino στη Μεσσηνία με τους ξένους  αγοραστές να αντιπροσωπεύουν περίπου το 60% και τους Έλληνες το 40%.

    Όπως επισημαίνει στο mononews.gr ο διευθυντής real estate, Ευγένιος Δενδρινός «η φετινή χρονιά ξεκίνησε δυναμικά για το real estate στην Costa Navarino με αυξητική τάση σε όλους τους τύπους κατοικιών. Παρότι διανύουμε μια περίοδο με μεγάλες προκλήσεις, το real estate σημείωσε διπλασιασμό πωλήσεων για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Mας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η οικιστική πρόταση των Costa Navarino Residences, έχει πλέον εδραιωθεί ως μία από τις πιο ανταγωνιστικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο». Σύμφωνα με τον ίδιο κατά τους πρώτους μήνες του 2020, οι Έλληνες αγοραστές ήταν οι περισσότεροι, ενώ ακολουθούν οι αγοραστές από την κεντρική και τη βόρεια Ευρώπη.

    Το χαρτοφυλάκιο real estate της Costa Navarino περιλαμβάνει αναλυτικότερα τους εξής τύπους τουριστικών κατοικιών:

    Α. Costa Navarino Residences – The Villas

    Πρόκειται για πολυτελείς κατοικίες 5 -7 υπνοδωματίων, με μέγεθος από 350 τ.μ. έως 1.100 τ.μ., σε οικόπεδα 1.500 τ.μ. έως 3.000 τ.μ. εντός του Navarino Dunes, με τιμή εκκίνησης από 2,8 εκατ. ευρώ. Απέχουν λίγα μόλις μέτρα από την παραλία, ή βρίσκονται τοποθετημένες αμφιθεατρικά στους λόφους. Είναι ένα από τα ελάχιστα παραθαλάσσια έργα μικτής τουριστικής ανάπτυξης στη Μεσόγειο με τόσο κοντινή απόσταση από την παραλία. Μέχρι σήμερα οι πωλήσεις έχουν ξεπεράσει το 50% του συνόλου της πρώτης και της δεύτερης φάσης διάθεσης.

    Β. Τhe Residences at The Westin Resort, Costa Navarino 

    Η συλλογή branded διαμερισμάτων, Τhe Residences at The Westin Resort, Costa Navarino, αποτελεί μέρος του ξενοδοχείου, το οποίο και αναλαμβάνει τη διαχείρισή τους, δημιουργώντας μια πολύ καλή απόδοση για τους αγοραστές. Ειδικότερα, οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το διαμέρισμα για 8 εβδομάδες κάθε χρόνο εκτός της υψηλής περιόδου και για το υπόλοιπο διάστημα λαμβάνουν ένα ετήσιο εισόδημα μέσα από ένα 18ετές οργανωμένο πρόγραμμα αξιοποίησης των διαμερισμάτων, το οποίο τα επανεντάσσει στο ξενοδοχειακό δυναμικό. Το ετήσιο εισόδημα για τα πρώτα 5 έτη της μίσθωσης είναι σταθερό και ίσο με το 4% της αξίας του κάθε διαμερίσματος, χωρίς άλλα λειτουργικά έξοδα – προ φόρων. Οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων έχουν πρόσβαση σε όλες τις εγκαταστάσεις και   υπηρεσίες που προσφέρονται στην Costa Navarino. Οι τιμές πώλησης ξεκινούν από 550.000 ευρώ, ενώ υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης – σε συνεργασία με ελληνικές τράπεζες – έως του 50% της αξίας του διαμερίσματος. Καλύπτουν 120 τ.μ. και αποτελούνται από μία Family Suite (80 τ.μ.) και ένα συνδεόμενο Deluxe Room (40 τ.μ.). Οι πωλήσεις πλησιάζουν το 50% των προς διάθεση διαμερισμάτων, μέσα σε 1,5 χρόνο. Πέρσι πουλήθηκαν 24 διαμερίσματα και φέτος ήδη 12.

    Γ. Costa Navarino Residences – The Villas in Rolling Greens

    Πρόκειται για τη νέα προσθήκη στο real estate χαρτοφυλάκιο του εν λογω τουριστικού συγκροτήματος και αφορά σε 42 τουριστικές κατοικίες στη νέα γειτονιά Rolling Greens, στο Navarino Dunes. Είναι βίλες 235 – 295 τ.μ. με 3-4 υπνοδωμάτια σε περιβάλλοντα χώρο από 700 τ.μ έως 1.300 τ.μ. και τιμή εκκίνησης από 1,2 εκατ. ευρώ. Θα παραδίδονται στους ιδιοκτήτες τους έτοιμες προς χρήση, ενώ η ΤΕΜΕΣ, φορέας διαχείρισης και ανάπτυξης της Costa Navarino, θα τους παρέχει πλήρεις υπηρεσίες για τη συντήρηση και διατήρησή τους. Η πώλησή τους ξεκινά την τρέχουσα περίοδο και η κατασκευή τους προβλέπεται να  ξεκινήσει εντός του 2020, με ολοκλήρωση το τελευταίο τρίμηνο του 2022. Το σχεδιασμό των βιλών υπογράφουν τα αρχιτεκτονικά γραφεία Βuerger Κatsota Αrchitects, ISV Αrchitects και TPA, Thymio Papagiannis & Associates. Σύμφωνα με τα στελέχη της Costa Navarino έχουν γίνει ήδη ορισμένες πωλήσεις σε μακροχρόνιους επισκέπτες του συγκροτήματος.

    Στο μεταξύ το διάστημα αυτό σε εξέλιξη βρίσκονται οι επενδύσεις στις νέες περιοχές της Costa Navarino, Navarino Hills, Navarino Waterfront και Navarino Bay, συνολικού προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ και με προοπτική ολοκλήρωσης εντός του 2021. Σημειώνεται ότι το σύνολο της επένδυσης που έχει γίνει μέχρι στιγμής για την ανάπτυξη, ανέρχεται στα 600 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τις υποδομές των γειτονιών για το real estate.

    Στις περιοχές Navarino Bay και Navarino Waterfront αναπτύσσονται δύο resorts. Στο Navarino Bay κατασκευάζεται ένα υπόσκαφο, υπερπολυτελές  resort. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός έχει γίνει από τα γραφεία Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη & Συνεργάτες και K – Studio και περιλαμβάνει 99 σουίτες και βίλες, σε ένα παραθαλάσσιο μέτωπο 2χλμ. Στο Navarino Waterfront δημιουργείται ένα σύγχρονο, lifestyle resort με παραθαλάσσια αγορά, το οποίο περιλαμβάνει 200 δωμάτια, σουίτες και bungalows. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός έχει γίνει από το γραφείο Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη & Συνεργάτες.

    Παράλληλα, στο Navarino Hills αναπτύσσονται δύο νέα γήπεδα γκολφ 18 οπών σε έκταση 1.500 στρεμμάτων, τα οποία έχει σχεδιάσει ο θρύλος του τουρνουά Ryder Cup και δύο φορές νικητής σε τουρνουά Masters, José Maria Olazábal.



    ΣΧΟΛΙΑ