• Business

    Δημήτρης Κούτρας: Στόχος μου να κάνω τον Πέτρο Σουρέτη 2 φορές Κούτρα

    Δημήτρης Κούτρας


    Ο Πέτρος Σουρέτης (διευθύνων σύμβουλος της Intrakat) υποδέχθηκε τον Δημήτρη Κούτρα (μέχρι τον Ιούλιο επικεφαλής της Άκτωρ σήμερα μέτοχος και πρόεδρος της κατασκευαστικής του ομίλου της Intracom) χαρακτηρίζοντάς τον «μέντορα» των κατασκευών, κατά την πρώτη τους κοινή ενημέρωση του Τύπου χθες και εκείνος ανταπέδωσε λέγοντας ότι «καθήκον του είναι να κάνει σε πέντε χρόνια τον Σουρέτη δύο φορές Κούτρα».

    Το νέο σχήμα στην Intrakat «έχει έντονη διάθεση για ανάπτυξη» σύμφωνα με τον κ. Σουρέτη και σε αυτό, όπως είπε, θα βοηθήσει ο νέος πρόεδρος. «Μέχρι πρόσφατα ήταν ο ισχυρότερος εχθρός μας και στόχος ήταν η αποδυνάμωσή του, κάτι που εν τέλει έγινε εκ των έσω και έτσι αδράξαμε την ευκαιρία…» συνέχισε ο ίδιος, με σαφή διάθεση χιούμορ.

    Παρουσία του εκτελεστικού αντιπροέδρου της Intrakat και προέδρου της θυγατρικής του ομίλου της Intrakom Holdings, Intradevelopment, Δημήτρη Θεοδωρίδη, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κατασκευαστικής εταιρείας αναφέρθηκαν στον σχεδιασμό για την περαιτέρω ανάπτυξή της, έπειτα και από την αναδιάρθρωση των συμμετοχών της.

    Μεταξύ άλλων, το προηγούμενο διάστημα προχώρησε η μεταφορά της δραστηριότητας στους τομείς της Ενέργειας και του Real Estate από την Intrakat στη μητρική Intracom Holdings. Η Intrakat επικεντρώνεται στην υλοποίηση – κατασκευή των έργων αυτών, ενώ οι επενδυτικές και χρηματοδοτικές ανάγκες θα καλύπτονται από την μητρική. Στην Intrakat έχει μεταφερθεί η συμμετοχή (13,33%) στον αυτοκινητόδρομο Μορέας (Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη) και ποσοστό 3,43% στην εταιρεία H.E. & D. S.A. που δραστηριοποιείται στο χώρο της ενέργειας.

    Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της Intrakat ξεπερνά σήμερα τα 500 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τον κ. Σουρέτη  η στρατηγική της εταιρείας υλοποιείται κυρίως με άξονες τις κατασκευές δημόσιων και ιδιωτικών έργων υποδομής, που είναι η κύρια δραστηριότητα, τις παραχωρήσεις τα ΣΔΙΤ και τα συγχρηματοδοτούμενα έργα υψηλής προστιθέμενης αξίας, τα έργα περιβάλλοντος που είναι η πρόκληση του μέλλοντος καθώς και τα έργα digital economy, next generation access και smart solution.

    Ευκαιρίες για την περαιτέρω ανάπτυξή της θα αναζητήσει η εν λόγω κατασκευαστική και στα Βαλκάνια. Όπως είπε ο κ. Κούτρας, οι περισσότερες χώρες στα βόρεια σύνορά μας βρίσκονται από άποψη υποδομών εκεί όπου βρισκόταν η Ελλάδα 20 χρόνια πριν. Η Intrakat δραστηριοποιείται ήδη στα Σκόπια και συγκεκριμένα κατασκευάζει το Νοσοκομείο του Shtip, προϋπολογισμού 29,2 εκατ. ευρώ.

    Σχετικά με το μεγαλύτερο έργο που έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα από την Fraport για την ανακαίνιση και κατασκευή επεκτάσεων 14 περιφερειακών αεροδρομίων το επόμενο διάστημα ολοκληρώνονται οι εργασίες σε τρία εξ αυτών (Ζάκυνθος, Καβάλα και Χανιά).

    Σε φάση εξασφάλισης των αναγκαίων αδειών έχει εισέλθει η τουριστική επένδυση της Intradevelopment στη Μύκονο, συνολικής αξίας περίπου 70 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβάνεται η αγορά του οικοπέδου των 100 στρεμμάτων, περίπου 15 εκατ. ευρώ) η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με την London & Regional (επενδυτική εταιρεία με χαρτοφυλάκιο αξίας 9 δις. στερλινών). Πρόκειται για 5αστερο ξενοδοχείο 99 δωματίων. Η Intradevelopment στην οποία διευθύνων σύμβουλος είναι ο κ. Σουρέτης επικεντρώνεται σε τουριστικά έργα στο κέντρο της Αθήνας και στη Μύκονο. Το δεύτερο έργο της που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι η μετατροπή κτηρίου επί της οδού Κολοκοτρώνη 3-5, στην Αθήνα, το οποίο έχει μισθωθεί για 20 έτη για να λειτουργήσει ως Βoutique Hotel 45 δωματίων. Ο σχεδιασμός προβλέπει να ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Ιούνιο του 2019.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δημήτρης Κούτρας στο mononews: «Κάνω την αυτοκριτική μου… αλλά δεν ντρέπομαι για μένα…»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Δημήτρης Κούτρας πρόεδρος του νέου ΔΣ της Intrakat

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δημήτρης Κούτρας: H «εκδίκηση» των 35 ημερών – Από την Ελλάκτωρ στην Intrakat



    ΣΧΟΛΙΑ