• Business

    Δίκη Folli Follie: Πλησιάζει η ώρα της κρίσης για την οικογένεια Κουτσολιούτσου

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος της Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Στην τελική ευθεία οδεύει η δίκη της Folli Follie, που συνεχίζεται σήμερα, Τετάρτη, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, έπειτα από ολιγοήμερη διακοπή.

    Η ώρα της κρίσης για την οικογένεια Κουτσολιούτσου πλησιάζει, καθώς αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατάθεση εγγράφων από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων, ενώ την Πέμπτη προβλέπεται να ξεκινήσουν οι πρώτες καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των μαρτύρων υπεράσπισης, η λίστα περιλαμβάνει ονόματα ορισμένων πρώην υψηλόβαθμων στελεχών της Folli Follie.

    Πάντως, αν κρίνουμε από τις προηγούμενες δικάσιμους, ενδεχομένως στο φως της δημοσιότητας να έρθουν πολλά ακόμη ενδιαφέροντα στοιχεία για ένα από τα μεγαλύτερα -αν όχι το μεγαλύτερο- οικονομικό σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης.

    Τα emails που «καίνε» την οικογένεια Κουτσολιούτσου και το δεξί της χέρι στην Ασία

    Στις δύο τελευταίες ακροαματικές διαδικασίες, μερικά e-mails «έκαψαν» την οικογένεια Κουτσολιούτσου, όπως επίσης και το δεξί τους χέρι στο Χονγκ Κονγκ, κ. Ιωάννη Μπεγιέτη.

    Ειδικότερα, ο συνήγορος υπεράσπισης των ορκωτών λογιστών, Γεωργίου Βαρθαλίτη και Χρυσούλας Τσακαλογιάννη, θέλοντας να αποδείξει ότι η διοίκηση του ομίλου, δηλαδή οι κατηγορούμενοι Δημήτρης, Τζώρτζης και Καίτη Κουτσολιούτσου, γνώριζαν για τη «φούσκα» που επρόκειτο να σκάσει, κατέθεσε στο δικαστήριο email του Ιωάννη Μπεγιέτη, πρώην οικονομικού διευθυντή (CFO) της Folli Follie Ασίας, προς τη Διοίκηση της εταιρείας, το οποίο -σύμφωνα με τον δικηγόρο- ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Ο κίνδυνος να μας ξεσκεπάσουν οι ορκωτοί είναι τεράστιος».

    Παράλληλα, ακριβώς την επόμενη ημέρα, ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Κωνσταντίνου Στελλούδη κατέθεσε στο δικαστήριο μεταξύ άλλων, μία ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ των Ιωάννη Μπεγιέτη και Κωνσταντίνου Στελλούδη, από την οποία προκύπτει ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Μπεγιέτης μετέφερε στο Χονγκ Κονγκ παραποιημένα extrait τράπεζας, που έπρεπε να φαίνονται ότι έχουν σταλεί από την Ελλάδα στη Διεύθυνση Ελεγκτών στην Ασία, εκμεταλλευόμενος, σύμφωνα με τον δικηγόρο του κ. Στελλούδη, την παιδική τους φιλία, με τον εντολέα του να αγνοεί το περιεχόμενο του φακέλου.

    Τέλος, σημειώνεται ότι ο συνήγορος υπεράσπισης της κας. Ειρήνης Νιώτη, πρώην διευθύντριας Treasury & Financial Risk, κατέθεσε στο δικαστήριο ένα «πλαστό e-mail» -όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος- προς τον κ. Μπεγιέτη, που, όμως, δεν το παρέλαβε ποτέ από την εντολέα του, καθώς προερχόταν από ηλεκτρονική διεύθυνση που δεν ανήκε στην ίδια. Το εν λόγω έγγραφο προκάλεσε την αντίδραση του συνήγορου των ορκωτών λογιστών κ. Γιώργου Βαρθαλίτη και κας. Χρύσας Τσακαλογιάννη. Ο δικηγόρος υποστήριξε ότι ο ορκωτός παραπλανήθηκε και ότι από τα προαναφερθέντα στοιχεία επιβεβαιώνεται η ύπαρξη των πλαστών e-mail.

    Διαβάστε επίσης:

    Δίκη Folli Follie: Νέα emails φωτιά καίνε το «δεξί χέρι» της οικογένειας Κουτσολιούτσου

    Δίκη Folli Follie: Email «καίει» την οικογένεια Κουτσολιούτσου-«Ο κίνδυνος να μας ξεσκεπάσουν οι ορκωτοί είναι τεράστιος»

    Folli Follie: Με έλεγχο στα οικονομικά που έμεινε… μισός, γίνεται η δίκη για το μεγάλο σκάνδαλο



    ΣΧΟΛΙΑ