• Business

    Άρθρο παρέμβαση: Διαλύουν την ΔΕΗ και κάνουν δηλώσεις περί κερδοσκόπων

    Σταθάκης

    Γιώργος Σταθάκης, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας


    Και επιτέλους, ο «καθησυχαστικός» μέχρι σήμερα υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης εμφανίστηκε. Λίγο μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Δευτέρας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στην οποία η μετοχή της ΔΕΗ βυθίστηκε στο -9,47%, ο κ. Σταθάκης αποφάσισε πως δεν μπορεί να παραμένει κοιτάζοντας αδιάφορα τα γεγονότα και πως ήρθε η ώρα να υπερασπιστεί την Επιχείρηση, καταγγέλλοντας τους κερδοσκόπους, τα ΜΜΕ, την αντιπολίτευση…

    Για τον υπουργό Ενέργειας, πάντως, όλα βαίνουν καλώς στη ΔΕΗ. Παρά το γεγονός πως τα αποτελέσματα του 2017 έδειξαν υποχώρηση σε όλους του οικονομικούς τομείς σε σχέση με την περασμένη χρονιά, ο κ. Σταθάκης υποστηρίζει σήμερα πως κατάφερε με τις κινήσεις της κυβέρνησης να βελτιωθεί η ρευστότητα. Παρά το ότι το σορτάρισμα στη μετοχή έχει ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες (μόλις μια εβδομάδα πριν η μετοχή της βυθίστηκε στο -10%), ο υπουργός μόλις σήμερα αποφάσισε να καταγγείλει τα κερδοσκοπικά παιχνίδια, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της McKinsey. Την οποία οι ίδιοι επέλεξαν ως σύμβουλο για την σύνταξη του business plan της Επιχείρησης!

    Θα πετύχει άραγε με αυτή την δήλωση να πείσει τους επενδυτές πως η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στη ΔΕΗ είναι η σωστή και να σταματήσει τον πανικό της αγοράς; Αμφίβολο. Αλλά αυτό που θα καταφέρει είναι να καταδείξει για μια ακόμα φορά την καταστροφική επίδραση που έχει η αντιμετώπιση των προβλημάτων με ιδεοληψίες και λαϊκισμούς. Και η ΔΕΗ -όσο οι υπεύθυνοι δεν αποφασίζουν να αναλάβουν με υπευθυνότητα «να βάλλουν τα χέρια τους στη φωτιά»- κινδυνεύει να γίνει ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα.



    ΣΧΟΛΙΑ