• Business

    Μετρό Αθήνας: Απέσυρε την προσφυγή της στο ΣτΕ η Άκτωρ – Πιο κοντά στο άνοιγμα των οικονομικών προσφορών η Αττικό Μετρό

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Πιο κοντά στο άνοιγμα των οικονομικών προσφορών που θα οδηγήσει σε προσωρινό ανάδοχο έρχεται ο διαγωνισμός για τη γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας (Άλσος Βεϊκου – Γουδή) προϋπολογισμού 1,8 δισ. ευρώ.

    Η Άκτωρ επικεφαλής της μιας εκ των δύο κοινοπραξιών (Άκτωρ, Ansaldo, Hitachi Rail Italy) που συμμετέχουν στο διαγωνισμό απέσυρε την προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) επί του αρχικού πρακτικού της τεχνικής αξιολόγησης της επιτροπής του διαγωνισμού, την οποία είχε υποβάλει την περασμένη Άνοιξη.

    Προσφυγή στο ΣτΕ είχε υποβληθεί και από την δεύτερη κοινοπραξία, Άβαξ, Ghella, Alstom Transport. Το πιθανότερο είναι και αυτή να αποσυρθεί καθώς, όπως και της αντιπάλου κοινοπραξίας, έχει καταστεί χωρίς αντικείμενο. Και αυτό γιατί η Αττικό Μετρό με βάση τις υποδείξεις του ΣτΕ (από τα ασφαλιστικά μέτρα) διαφοροποίησε   την αρχική της απόφαση, βάσει της οποίας έγιναν οι επίμαχες προσφυγές (με την εκδίκασή τους να έχει μετατεθεί για τον Ιανουάριο του 2021).

     Η αλλαγή στάσης των δύο κοινοπραξιών φάνηκε και από το γεγονός ότι δεν μπήκαν στη λογική να καταθέσουν ενστάσεις η μια κατά της άλλης για τις αλλαγές στην τεχνική αξιολόγηση.

    Όπως εκτιμάται οι παραπάνω εξελίξεις δύναται να οδηγήσουν την Αττικό Μετρό στο να πάει ένα βήμα παρακάτω τη διαδικασία και να ανοίξει τις οικονομικές προσφορές ώστε να ανακηρυχθεί προσωρινός ανάδοχος.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ