• Business

    Deutsche και Austria Telekom δίνουν ανώνυμα δεδομένα για τη διερεύνηση της εξάπλωσης του κορονοϊού

    • NewsRoom


    Η Deutsche Telekom έθεσε στη διάθεση του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI) ανώνυμα δεδομένα κινητών τηλεφώνων για τη διερεύνηση της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Γερμανία, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας σήμερα. Οι πληροφορίες θα αναλυθούν σε επίπεδο κρατιδίων και περιφερειών.

    Σύμφωνα με την Deutsche Telekom, η διαδικασία για τη διαβίβαση δεδομένων σχεδιάστηκε από κοινού με τις αρχές προστασίας δεδομένων και εγκρίθηκε από τον ομοσπονδιακό υπεύθυνο προστασίας δεδομένων το 2015. Συνεπώς, δεν πρόκειται για πληροφορίες προσωπικού χαρακτήρα, αλλά για μαζικά δεδομένα που δεν επιτρέπουν την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με τον συγκεκριμένο χρήστη ή με τα συγκεκριμένα μολυσμένα άτομα.

    Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Deutsche Telekom, εστάλησαν την Τρίτη το βράδυ πέντε gigabytes δεδομένων στο Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI). «Πρόκειται για μια ειδική κατάσταση. Βοηθάμε ευχαρίστως και αφιλοκερδώς. Για το αν θα δοθούν και άλλα δεδομένα μένει να αποδειχθεί», δήλωσε η εκπρόσωπος.

    Και στην Αυστρία, η ηγέτιδα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας A1, εταιρεία η οποία ανήκει στην Telekom Austria, διαβιβάζει επίσης δεδομένα. Η εταιρεία A1, μαζί με την εταιρεία ανάλυσης κινήσεων Invenium, που συνεργάζεται με το Πολυτεχνείο του Γκρατς, προσφέρει αναλύσεις κίνησης, οι οποίες έχουν υπολογισθεί πλήρως επί τη βάση ανώνυμων δεδομένων μέσω αλγορίθμων, ανακοίνωσε η εταιρεία.



    ΣΧΟΛΙΑ