• Business

    ΔΕΗ: Τίναξε την μπάνκα – 4,5 δισ. ευρώ οι προσφορές – Yπερκάλυψη 5 φορές

    Γ. Στάσσης, επικεφαλής ΔΕΗ


    Σε μεγάλη επιτυχία της διοίκησης της ΔΕΗ εξελίχθηκε η αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας που ολοκληρώθηκε σήμερα καθώς στις 16.00 έκλεισε το βιβλίο προσφορών έχοντας συγκεντρώσει συνολικά, σύμφωνα με πληροφορίες, 4,5 δισ. ευρώ.

    Ποσό που υπερκαλύπτει κατά 5 φορές το κατανεμητέο, δηλαδή μέρος των νέων κεφαλαίων από τους μετόχους πλην των EBRD, CVC, Υπερταμείο, που κάλυψαν τα 480 εκατ. ευρώ από το σύνολο της αύξησης.

    Οι προσφορές που έγιναν υπερκαλύπτουν κατά  3,5 φορές το ποσό των 1,3 δις. ευρώ που ζητούσε και άντλησε συνολικά η ΔΕΗ.

    Από χθες εξάλλου είχα καλυφθεί και το ελληνικό βιβλίο προσφορών, συγκεντρώνοντας 200 εκατ. Ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στην αναλογία συμμετοχής των ελληνικών εγγραφών.

    Η μεγάλη αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος της ΑΜΚ της ΔΕΗ οδήγησε σήμερα τη μετοχή της εταιρείας στα 9,50 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 1,06%.

    Εν τω μεταξύ σε λίγο ξεκινάει το ΔΣ της εταιρείας και μετά την έγκριση από το ΔΣ θα βγει επίσημη ανακοίνωση. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της αύξησης, η αναλυτική ανακοίνωση για την έκβαση της δημόσιας προσφοράς θα βγει στις 10 Νοεμβρίου ενώ η έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών θα γίνει στις 16 Νοεμβρίου.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ