• Business

    ΔΕΗ: Εγκρίθηκε από τη ΓΣ η απόσχιση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας

    ΔΕΗ


    Εγκρίθηκε σήμερα από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ που συνεδρίασε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η απόσχιση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας για τις οποίες έχει ήδη προκηρυχθεί διαγωνισμός για την πώλησή τους.

    Το επόμενο βήμα όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης είναι το άνοιγμα του “data room” στο οποίο θα έχουν πρόσβαση οι υποψήφιοι επενδυτές για να πληροφορηθούν με λεπτομέρεια τα οικονομικά και τεχνικά δεδομένα των μονάδων και των λιγνιτωρυχείων που τις συνοδεύουν. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι δεσμευτικές προσφορές θα υποβληθούν τον Σεπτέμβριο και η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί έως τις 17 Οκτωβρίου.

    Ο κ. Παναγιωτάκης χαρακτήρισε επιτυχία το ενδιαφέρον που εκφράστηκε από έξι σχήματα κατά την πρώτη φάση υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος ενώ τόνισε ότι η ΔΕΗ θα παράσχει κάθε πληροφορία στους υποψήφιους επενδυτές και ότι μέχρι στιγμής η διαδικασία εξελίσσεται εντός χρονοδιαγράμματος.

    Η γενική συνέλευση ενέκρινε επίσης την παράταση ισχύος των τιμολογίων για τους βιομηχανικούς πελάτες υψηλής τάσης, καθώς και των εκπτώσεων όγκου που εφαρμόζονται σήμερα, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2019.

    Οι εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ και της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας κάλεσαν εξάλλου τη ΔΕΗ, μετά την ημερομηνία αυτή να διαμορφώσει νέα τιμολογιακή πολιτική στην υψηλή τάση με βάση τα νέα δεδομένα που θα έχουν διαμορφωθεί ως τότε στην αγορά.

    Δεδομένα που περιλαμβάνουν την ολοκλήρωση της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων, την εφαρμογή του νέου ρυθμιστικού πλαισίου (target model), τη δυνατότητα σύναψης διμερών συμβολαίων μεταξύ παραγωγών και τελικών καταναλωτών καθώς και το γεγονός ότι η ΔΕΗ δεν θα είναι πλέον ο μοναδικός προμηθευτής για πελάτες υψηλής τάσης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΔΕΗ: Περιορίστηκαν στα 17,6 εκατ. ευρώ οι ζημιές-Πτώση πωλήσεων κατά 6,5%

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΕΗ: Συζητά πιθανές συνεργασίες με τη General Electric

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι συναντήσεις του Grego του QCM με Ελληνες και ο Τσέχοι ολιγάρχες που θέλουν τη ΔΕΗ



    ΣΧΟΛΙΑ