• Business

    Housemarket: Ξεκινά ξανά η διαδικασία για τη απόσχιση του κλάδου ακινήτων

    • NewsRoom
    o επικεφαλής του Ομίλου Fourlis, Βασίλης Φουρλής, μιλά όρθιος στο μικρόφωνο

    Βασίλης Φουρλής. CEO ομίλου Φουρλή


    Την εκ νέου έναρξης των διαδικασιών απόσχισης του κλάδου ακινήτων της ανακοίνωσε η  Housemarket. Στον κλάδο συμπεριλαμβάνονται τα ακίνητα της εταιρείας που βρίσκονται στα Ιωάννινα, τη Θεσσαλονίκη και τα Οινόφυτα.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της Housemarket: 

    Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «HOUSEMARKET ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΕΙΔΩΝ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ, ΕΠΙΠΛΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ» (εφεξής η «Εταιρεία» ή η «Διασπώμενη») γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι λόγω παρέλευσης σημαντικού χρονικού διαστήματος από τη σύνταξη του από 30.08.2019 σχεδίου όρων διάσπασης δι’ απόσχισης κλάδου το οποίο εγκρίθηκε με την από 30.08.2019 απόφασή του διοικητικού συμβουλίου και υποβλήθηκε στη δημοσιότητα του άρθρου 60 του Ν. 4601/2019, αποφασίστηκε στις 05.04.2021 η εκ νέου έναρξη των διαδικασιών της
    απόσχισης του Κλάδου Ακινήτων της (εφεξής ο «κλάδος») στον οποίο περιλαμβάνονται τα ακίνητα που βρίσκονται σε Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη και Οινόφυτα.

    Στις 07.05.2021 το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας ενέκρινε το Σχέδιο Διάσπασης δι’ απόσχισης του κλάδου ακινήτων και εισφορά αυτού στη συνιστώμενη «TRADE ESTATES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ» (εφεξής η «Επωφελούμενη») σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4601/2019 με παράλληλη εφαρμογή των διατάξεων του ν. 2166/1993 σε συνδυασμό με αυτές του ν. 2778/1999 και του ν. 4548/2018.

    Ειδικότερα, η διάσπαση θα αφορά την απόσχιση του κλάδου ακινήτων της Διασπώμενης, στον οποίο περιλαμβάνονται τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού ως αυτά εμφανίζονται στη λογιστική κατάσταση απόσχισης της 31ης ΔεκεμQβρίου 2020.

    Η ολοκλήρωση της διάσπασης τελεί υπό την αίρεση της κατά Νόμο απαιτούμενης εγκρίσεως της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Διασπώμενης καθώς και της λήψης όλων των αναγκαίων εγκρίσεων από τις αρμόδιες Αρχές.

    Σημειώνεται ότι το Σχέδιο Διάσπασης έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Διασπώμενης.



    ΣΧΟΛΙΑ