• Business

    Δανία: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στα γραφεία της Novo Nordisk

    Καπνοί από τη φωτιά σε γραφεία της εταιρείας Novo Nordsik στη Δανία

    πηγή: EPA


    Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Τετάρτη σε γραφεία του φαρμακευτικού κολοσσού Novo Nordisk, στα περίχωρα της Κοπεγχάγης.

    Ο φαρμακευτικός κολοσσός πίσω από το διάσημο φάρμακο  Ozempic ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως: «Φωτιά ξέσπασε σήμερα σε κτίριο γραφείων στο Novo Nordisk στο Bagsværd (όχι τα κεντρικά γραφεία). Η φωτιά είναι υπό έλεγχο, αλλά το κτίριο γραφείων δεν μπόρεσε να σωθεί. Η πυροσβεστική θα είναι παρούσα για το υπόλοιπο της ημέρας. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί».

    Από την πλευρά του ο Μάρτιν Σμιθ, επικεφαλής επιχειρήσεων ανέφερε πως «ήταν μια τεράστια πυρκαγιά» και πως  «αναπτύχθηκαν περί τους 100 πυροσβέστες».

    Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε κοντέινερ σε εργοτάξιο της Novo Nordisk και επεκτάθηκε στην στέγη γειτονικού κτιρίου γραφείων της εταιρείας. Ο καπνός από τη φωτιά ήταν ορατός από απόσταση 30 χιλιομέτρων.

    Η σημερινή πυρκαγιά εκδηλώθηκε λιγότερο από μία εβδομάδα μετά τη πυρκαγιά της 16ης Μαΐου σε άλλο εργοτάξιο της Novo Nordisk, στο Κάλουντμποργκ, η οποία δεν είχε συνέπειες στην παραγωγή της εταιρείας.

    Διαβάστε επίσης

    Novo Nordisk: Πυρκαγιά στα γραφεία της εταιρείας του Ozempic

    Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που αποκόμισε όφελος 5.800.000 ευρώ από παράνομη παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης

    Χαλκίδα: Εφοδος των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ στην εφορία – Επτά συλλήψεις



    ΣΧΟΛΙΑ