• Business

    CVC Capital Partners: Εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής στο χρηματιστήριο τον Νοέμβριο

    • Bloomberg
    Οι συνιδρυτές του CVC Capital: MacKenzie, Koltes και Van Rappard

    Οι συνιδρυτές του CVC Capital: MacKenzie, Koltes και Van Rappard


    Η CVC Capital Partners εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής της στο χρηματιστήριο τον Νοέμβριο, εν μέσω του βελτιωμένου επενδυτικού κλίματος που επικρατεί για νέες εισαγωγές, αναφέρoυν πηγές που επικαλείται το bloomberg.

    Η εταιρεία private equity ενημέρωσε πρόσφατα τους συμβούλους της για το πιθανό χρονοδιάγραμμα και άρχισε να εντείνει τις προετοιμασίες, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές.

    Η CVC εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής στο Άμστερνταμ, είχε αναφέρει το Bloomberg News σε προηγούμενο ρεπορτάζ.

    Η IPO της πρόκειται να είναι μία από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ από τον ευρωπαϊκό κλάδο εξαγορών και θα μπορούσε να ενθαρρύνει τους ανταγωνιστές της να εξετάσουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις.

    Η εταιρεία αποτιμήθηκε σε περίπου 15 δισ. δολάρια όταν πούλησε μειοψηφικό ποσοστό στην Blue Owl Capital Inc. το 2021, αναφέρουν πληροφορίες.

    Η CVC εξετάζει το ενδεχόμενο να εισαχθεί στο χρηματιστήριο το Νοέμβριο, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς, αν και δεν έχει λάβει τελική απόφαση και θα μπορούσε να προχωρήσει στην κίνηση αυτή αργότερα, αναφέρει το δημοσίευμα.

    Εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

    Οι IPO στις διεθνείς αγορές αρχίζουν να αυξάνονται και πάλι μετά από μία παρατεταμένη περίοδο ύφεσης.

    Η επιτυχημένη εισαγωγή ύψους 5 δισ. δολαρίων της σχεδιάστριας τσιπ Arm Holdings, θυγατρικής της SoftBank Group, στη Νέα Υόρκη ενθάρρυνε αντίστοιχες αποφάσεις άλλων εταιρειών που επιθυμούν βγουν στις αγορές.

    Η CVC δήλωσε τον Ιούλιο ότι είχε συγκεντρώσει 26 δισεκατομμύρια ευρώ (27,8 δισεκατομμύρια δολάρια) δημιουργώντας το μεγαλύτερο fund εξαγορών στον κόσμο, κόντρα στο δύσκολο περιβάλλον συγκέντρωσης κεφαλαίων.

    Επίσης, εισέρχεται σε νέους τομείς για να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητές της πριν από την εισαγωγή της.

    Πρόσφατα έκλεισε deal για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ολλανδικής εταιρείας επενδύσεων DIF Capital, η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 16 δισ. δολαρίων.

    Η CVC Capital Partners είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες private equity στην Ευρώπη, με περίπου 140 δισ. δολάρια υπό διαχείριση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

    Διαβάστε ακόμη:

    CVC: Επεκτείνεται στον τομέα των υποδομών με την εξαγορά της DIF Capital

    Σκλαβενίτης: Προσλαμβάνει 200 άτομα τον μήνα – Παίρνει μέρισμα 18 εκατ. ευρώ

    Αστέρια Γλυφάδας: Αναβάλλεται το άνοιγμα του πολυαναμενόμενου One & Only Aesthesis



    ΣΧΟΛΙΑ