• Business

    Credit Suisse: Διενεργούνται συζητήσεις για ΑΜΚ με RBC και Morgan Stanley

    • NewsRoom


    Η Credit Suisse Group AG συνεργάζεται με τράπεζες, μεταξύ των οποίων η Royal Bank of Canada και η Morgan Stanley για μια πιθανή αύξηση κεφαλαίου, στην περίπτωση που χρειαστεί να ενισχύσει τον ισολογισμό της και να αντλήσει κεφάλαια για την αναδιάρθρωση της, μεταδίδει το Bloomberg News επικαλούμενο πηγές με γνώση της υπόθεσης.

    Μια πιθανή ΑΜΚ με πώληση μετοχών θα μπορούσε να δρομολογηθεί στο πλαίσιο των επίσημων ανακοινώσεων για την αναδιάρθρωση της τράπεζας στις 27 Οκτωβρίου, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

    Προς ΑΜΚ η Credit Suisse

    Η Credit Suisse, μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην Ευρώπη, αναμένεται να επιδιώξει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 2 δισ. δολ. για να καλύψει τα κόστη αναδιάρθρωσης και τις λειτουργικές ζημιές των τελευταίων ετών.

    Η ελβετική τράπεζα προσπαθεί να ανακάμψει μετά τα σκάνδαλα που την συγκλόνισαν τα προηγούμενα χρόνια, μεταξύ των οποίων και η απώλεια πάνω από 5 δισ. δολ. από την κατάρρευση της επενδυτικής εταιρείας Archegos το περασμένο έτος.

    Σύμφωνα εξάλλου με δημοσίευμα του Reuters, η Credit Suisse έχει προσεγγίσει τουλάχιστον ένα κρατικό ταμείο πλούτου από τη Μέση Ανατολή για το ενδεχόμενο μιας κεφαλαιακής ενίσχυσης, ενώ άλλα funds εξετάζουν κλάδους της τράπεζας ως πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες.

    Διαβάστε επίσης

    ΤΑΙΠΕΔ – Υπουργείο Υγείας: Συνυπέγραψαν συμφωνία για την κτιριακή αναβάθμιση νοσοκομείων

    Eli Lilly: Εξαγόρασε την Akouos Inc έναντι 487 εκατ. δολαρίων

    Technoform: Εξαγοράζει τον κλάδο μεταλλικών κιβωτίων της Netelco



    ΣΧΟΛΙΑ