• Business

    Cisco: Περικόπτει το 5% του παγκόσμιου εργατικού της δυναμικού

    • NewsRoom

    Chuck Robbins, CEO Cisco


    Nα περικόψει το 5% του παγκόσμιου εργατικού της δυναμικού, ή περισσότερες από 4.000 θέσεις εργασίας σχεδιάζει η Cisco Systems, καθώς κινείται σε ένα περιβάλλον οικονομικής δυσπραγίας, το οποίο έχει οδηγήσει φέτος σε χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων από εταιρείες τεχνολογίας.

    Οι μετοχές του κατασκευαστή εξοπλισμού δικτύωσης υποχώρησαν περισσότερο από 5% στις συναλλαγές την Τετάρτη, αφού επιπλέον, η εταιρεία μείωσε την πρόβλεψη εσόδων της στα 51,5 έως 52,5 δισεκατομμύρια δολάρια από 53,8 έως 55 δισεκατομμύρια δολάρια, που ήταν η προηγούμενη εκτίμησή της.

    «Συνεχίζουμε να βλέπουμε χαμηλή ζήτηση από τους πελάτες μας παρόχων υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και καλωδιακών υπηρεσιών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Chuck Robbins.

    Την ίδια στιγμή, οι αναλυτές αναμένουν ότι η ζήτηση για τα προϊόντα της Cisco θα παραμείνει υπό πίεση, καθώς οι πελάτες στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών περιορίζουν τις δαπάνες, δίνοντας προτεραιότητα στην εκκαθάριση του πλεονάζοντος αποθέματός τους στον εξοπλισμό δικτύωσης.

    Η συσσώρευση αποθέματος υλικού δικτύωσης θα πρέπει να εκκαθαριστεί στο β’ εξάμηνο του 2024 ή στις αρχές του 2025, δήλωσε ο Joe Brunetto, αναλυτής της Third Bridge.

    Σε πρώτο πλάνο η τεχνητή νοημοσύνη

    Εν τω μεταξύ, η Cisco εστιάζει στην τεχνητή νοημοσύνη και σε συνεργασία με την Nvidia για την ώθηση της ανάπτυξης.

    Σύμφωνα με τον Robbins, η Nvidia συμφώνησε να χρησιμοποιήσει το ethernet της Cisco με τη δική της τεχνολογία που χρησιμοποιείται ευρέως σε κέντρα δεδομένων και εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

    Η Cisco αναμένει έσοδα γ’ τριμήνου μεταξύ 12,1 δισεκατομμυρίων και 12,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κάτω από τις εκτιμήσεις των 13,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.

    Η εταιρεία, η οποία έχει 85.000 υπαλλήλους, θα προβεί σε απολύσεις και αναδιάρθρωση, προκειμένου να επικεντρωθεί σε τομείς υψηλής ανάπτυξης, ανέφεραν στο Reuters τρεις πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

    Ωστόσο, θα επιβαρυνθεί με χρέωση 800 εκατομμυρίων δολαρίων για τις απολύσεις προ φόρων, που συνίστανται σε απολύσεις.

    Αναμένεται ακόμη να αναγνωριστεί η πλειονότητα των επιβαρύνσεων κατά το α’ εξάμηνο του δημοσιονομικού 2025.

    Σημειώνεται ότι το β’ τρίμηνο, η Cisco κατέγραψε προσαρμοσμένα κέρδη 87 σεντς ανά μετοχή και έσοδα 12,79 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και τα δύο πάνω από τις εκτιμήσεις της LSEG.

    Διαβάστε επίσης: 

    Viva Wallet: Αγωγή Χάρη Καρώνη κατά της JPMorgan

    HΙG Capital: Διεθνές κέντρο logistics στον Ασπρόπυργο με επένδυση €300 εκατ.

    Commerzbank: Προβλέπει υψηλότερα κέρδη το 2024 – Κλειδί τα έσοδα από προμήθειες



    ΣΧΟΛΙΑ